Nieuwsbrief juni 2022 Maxperience Spain

De pers- en promotiereizen gingen dit jaar al vroeg van start. Er was geld en vooral heel veel zin om de coronaperiode achter ons te laten. Zin om te reizen, en vooral veel ervaringen op te doen. Echter was corona nog niet helemaal weg te denken. Sterker nog, het stak in het voorjaar nog even flink de kop op en ik ging in februari ook voor de bijl.

De autoriteiten hadden inmiddels veel budget en het regende uitnodigingen voor netwerkbijeenkomsten, presentaties en promotiereizen.

Februari: FINE, exclusieve wijnfair in Valladolid

Deze driedaagse bijeenkomst in dé wijnprovincie van Castilla y Leon beet de spits af. En wel met dagelijkse speeddates met exclusieve wijnhuizen zoals; Abaidia Retuerta, Protos, Freixenet, Torres en Emilio Toro. Maar ook opvallend veel goed georganiseerde wijnroutes van bijvoorbeeld; La Ruta de el Bierzo, La ruta de Rueda en La ruta de Arribes waarmee ik afspraken kon maken voor een toekomstig bezoek. Uiteraard werd er ook flink wat wijn geproefd. En natuurlijk voortreffelijk gegeten.

Maart: Bike Experience Forum in Conil

In oktober 2021 was ik aanwezig bij het eerste Bike Experience Forum in Almeria. Het vervolg werd in maart georganiseerd in Conil in de provincie Cadiz. ´s Morgens in de zaal luisteren naar interessante panels en presentaties en ´s middags trappen langs de prachtige kust van de Costa de la Luz met haar schitterende witte stranden.

Op dag twee was ik moderator van een panel vrouwen waarbij we de rol van de vrouw in de sportwereld onder de loep namen. Een boeiend onderwerp en verrassende uitspraken. Fietsorganisaties uit heel Spanje waren aanwezig. Het werd flink netwerken en daar kwamen leuke opdrachten uit.

April: Een nieuwe kijk op Antequera

De uitnodiging van Turismo Andaluz voor een blogtrip was dit keer dicht in de buurt. Antequera stond op het programma. We bezochten het kasteel, hadden onwijs mooi uitzicht vanaf de stadsmuren hoog in de stad, bezochten het Muca stadsmuseum met het indrukwekkende beeld El Efebo, de beeldschone Romaanse jongeman in brons.

En eindelijk bezocht ik de dolmenes eens vanbinnen. Het splinternieuwe museum bij de dolmenes was ook een primeur. Blogger collega David gaf een boeiende lezing over storytelling met social media.

Mei: Op tonijnvangst in Barbate

Het eerste lange weekend van mei was ik in Barbate, precies toen de Feria de Atun in het plaatsje werd gehouden. Bovendien ging net de atunvangst van start. De twee beste vismaanden zijn mei en juni en dat was te merken. Enorme tonijnen werden de haven binnen gevaren en iedere bar of restaurant deed zijn best een origínele tapa de Atun Rojo de Almadraba aan de gasten aan te bieden.

Ik ben gek op rode atun en eet het het liefs zo rauw mogelijk, dus kon mijn hart ophalen. Ondertussen ook weer veel geleerd tijdens de showcooking van gerenommeerde chef-koks.

Mei: Persreis Castilla Termal Spa en Balneario

Tijdens de wijnfair eerder het jaar had ik weer eens een ontmoeting met Lucia van Castilla Termal. Ze vertelde dat ze graag meer bekendheid zou willen in Nederland voor hun vier balnearios. In mei voegde ik mijn daad bij het woord. Op uitnodiging verbleef ik twee dagen in het Castilla Termal Olmedo hotel en twee dagen in het Castilla Termal Valbuena hotel. De eerste gelegen in de Rueda streek en de tweede in de Ribera del Duero. Laten dat nu precies mijn twee favoriete wijnstreken zijn!

Het verblijf in de twee hotels was genieten met hoofdletter G. Daar weten ze wat wellness is! En hoe je je gasten het ´ik word in de watten gelegd´ gevoel moet geven. Bovendien staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Ik beleefde vier geweldige dagen in de twee gerestaureerde kloosterhotels en kan iedereen aanraden zo´n break eens aan jezelf of elkaar cadeau te doen.

Mei: Famtrip naar de provincie Zamora

Maar het grote genieten was reis nog niet voorbij. Aansluitend bracht ik met een groep internationale reisagenten een aantal dagen in de provincie Zamora door. We bezochten de stad met een gids, voeren over de Duero rivier en zagen tientallen otters en zwarte ooievaars, bezochten het joodse plaatsje Fermoselle met honderden onderaardse bodega’s én sliepen ter afsluiting in een schitterend kasteelhotel; El Castillo de Buen Amor waar we verschillende wijn wijnen proefden. Fundacion Siglo had alles weer tot in de puntjes verzorgd.

Juni: TBEX Marbella

Het grootste internationale Bloggersevent ter wereld TBEX vond dit jaar, na Amerika en India, plaats in Marbella. Ik woonde twee dagen presentaties van professionele bloggers en influencers bij en ontdekte nieuwe Tips & Tricks over fotografie en verbetering van je Social Media. Leuk om overzeese collega’s te ontmoeten, in een iets de veel Yankee-sfeer, dat wel. Maar zeker boeiend en leerzaam.

Inmiddels werd het juni en moest er na al dat reizen ook flink geschreven gaan worden. Het tijdschrift Bike Explorer bracht het voorjaarsnummer uit met mijn bijdrage over La Ruta Via de la Plata op de fiets. En voordat de editie in de brievenbus viel, schreef ik mijn volgende artikel voor het magazine over de TransAndalus in Andalusië, dat begin juli zal verschijnen.

De touristboard van Cataluña benaderde me voor een aantal blogs voor hun Nederlandstalige pagina, die inmiddels ook online gepubliceerd zijn. Mijn blog over de Via Verde staat in de top drie van meest bezochte pagina’s, werd mij laatst geschreven.

Met Flextravel in Nederland brainstorm ik over een verwenweek in drie van de Castilla Termal hotels die we binnenkort gaan aanbieden en ondertussen bezochten een aantal dames van de vrouwenweek van Travelclub de Sierra Subbetica waar ze op de fiets stapten, olijfolie en wijn proefden en lange wandelingen maakten.

Het was een intensief voorjaar waar het vooral duidelijk werd dat iedereen zin heeft om er op uit te gaan. Het nieuws over corona begint gelukkig steeds meer op de achtergrond te raken en het vertrouwen komt weer terug. Vertrouwen dat je een reis kunt boeken. Vertrouwen dat hotels en restaurants het gered hebben en weer als vanouds kunnen draaien. Vertrouwen in je eigen gezondheid en in jezelf. En dat je weer vooruit kunt kijken, plannen kunt maken en gewoon weer concerten kunt bijwonen.

Het wordt een mooie zomer. Eentje zonder bang te hoeven zijn dat je niet op vakantie zou kunnen. Eentje waarin we met zijn allen gaan genieten met die grote G! De planning voor promotiereizen in september en oktober loopt al aardig vol. En tickets voor mijn volgende persreis kwamen gisteren binnen; In juli zeil ik voor de kust van Galicië de laatste etappes van de Camino de Santiago over zee en eindig ik te voet in Santiago de Compostella. Maar daarover binnenkort meer…

Feliz verano!

2 gedachten over “Nieuwsbrief juni 2022 Maxperience Spain

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s