Ontredderd zonder Wasap

Wasap ligt er uit. Help, ik kan niemand meer bereiken. Tot voor kort dacht ik dat als iemand het over Wasap had dat hij een spraakgebrek had of nooit Engelse les had gehad. In Andalusië heeft iedereen het over Wasap. En ik maar denken; ze weten niet beter.

Tot ik vandaag een artikel in de krant las dat het woord Wasap officieel is toegevoegd aan het Spaanse woordenboek. Dus al die tijd dat ik dacht dat ik te maken had met een analfabetisch volk met zwaar dialect bleken ze Algemeen Beschaafd Spaans te spreken en was ik degene die het over, voor Spanjaarden, het bijna onuitspreekbare woord Whatsapp had.

Maar goed, hij ligt er dus uit, de halve zaterdag al. Of is Wasap vrouwelijk en ligt zij eruit? Ik kan niet Wasapear of Whatsappen. Dat betekent dat ik volkomen afgesneden ben van de buitenwereld. Ik weet niet wat mijn dochter, die op kamers woont, eet. Ik weet niet waar mijn man mee bezig is in de tuin. Ik ben niet op de hoogte van de activiteiten van mijn vriendinnen in Nederland. Ik kan niet lachen om de leuke tekstjes en foto´s die me dagelijks worden toegestuurd. Van armoede kruip ik achter de computer en stuur verveeld wat mails. Worden ze ontvangen of niet? Ik weet het niet en ik krijg ook niet onmiddellijk antwoord. Ik voel me buitengesloten en alleen.

Imagen

Zou Mark Zuckerberg de bon goed bewaard hebben van zijn aankoop? Want hij heeft natuurlijk wel zeven dagen garantie!

Vier uur later klinkt er opeens  gefluit van Whatapp vogeltjes. De binnenkomende berichtjes op drie mobiele telefoons verbreken de verontrustende  stilte . Er klinkt een aangenaam concert van ringtones. Even later weet ik dat de pasta mijn dochter goed gesmaakt heeft, dat mijn man drie uur geleden de tuinschaar niet kon vinden, dat Nederland nog eens drie medailles heeft gewonnen op de Olympische spelen en wie mij geliked en geretweet heeft. De Wasaps rollen achter elkaar binnen. Tijd om het avondeten klaar te maken is er niet, ik moet eerst alle berichten beantwoorden, foto´s bekijken, liedjes beluisteren etc.

Moe maar voldaan zitten mijn man en ik een paar uur later achter een lekker glas wijn. De telefoons liggen gezellig naast elkaar. Eindelijk even tijd voor elkaar. Opeens klinkt weer het bekende getjilp. We kijken elkaar vragend aan, el tuyo o el mio ( de jouwe of de mijne)?

Imagen

Een gedachte over “Ontredderd zonder Wasap

  1. Wat een schitterend verhaal!! Heel herkenbaar voor mij! Had er opklaar van zaterdag! Dacht dat mijn telefoon kapot was. Blij toen ik op mijn telefoon vond dat er een storing was, zondag weer lekker appen ipv mailen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s