Andalusië

Motril (Granada)

Een flink stuk buiten Motril vindt je direct langs de strandpromenade flink wat parkeermogelijkheden en twee campings. Je kunt er uitstekend wandelen en er zijn diverse restaurantjes langs de promenade.

Als je geen voorzieningen nodig hebt kun je, zeker met een Furgo, uitstekend op de parkeerplaats staan, lekker in de schaduw van de palmbomen. Omdat het mijn eerste trip was koos ik voor Camping Playa Granada met prima sanitaire ruimtes, ruime plekken en een plaatsje om de tafel en stoeltjes buiten te kunnen zetten.

Prijs per nacht 20 euro voor twee personen.

Cabo Pino Marbella ( Malaga)

Tussen Mijas en Marbella ligt het prachtige duingebied van Cabo Pino en Playa Artola. In de winter kun je uitstekend op de parkeerplaats staan die direct toegang geeft tot het strand en de wandelroute van de Senda Litoral langs de kust. In de zomer kun je iets voor het strand parkeren op een terrein met veel bomen die schaduw bieden en waar overdag toezicht wordt gehouden.

Aan het strand vindt je een paar gezellige eettentjes met in het weekend live muziek. Het verrassende duingebied biedt mooie wandelmogelijkheden.

Prijs: gratis

Playa del Angel Estepona ( Malaga)

Als je vanaf Marbella komt, kun je iets voor Estepona afslaan naar Playa del Angel. Hier vindt je een mooi park met prachtige beelden dat uitkijkt op zee en waar ook het Senda Litoral wandelpad langs loopt. Om te overnachten is het voor campers verboden. Een Furgo kun je in principe parkeren tegenover het park of op de parkeerplaats van het uitstekende restaurant El Trocadero.

In het park staan picknicktafels en bankjes, super handig om te tafelen met uitzicht op zee of een schitterende zonsondergang. Via de Senda loop je naar Estepona en onderweg zijn voldoende terrasjes en restaurantjes te vinden.

Prijs: gratis

Doña Mencia, Sierra Subbetica (Cordoba)

Doña Mencia ligt aan de A318 tussen het plaatsje Cabra en Zuheros. Bij de rotonde om het dorp in te rijden zie je een oud treinstation dat dienst doet als restaurant. Ga daar naar rechts en je komt terecht bij het Centro Cicloturista Subbetica, een verhuurbedrijf voor fietsen. Naast dit bedrijf loopt de Via Verde die je kunt wandelen en fietsen en daar zijn een aantal uitstekende staanplaatsen. Er zijn voorzieningen voor stroomaansluiting, toiletten en eenvoudige douches.

Als je de weg oversteekt loop je het plaatsje Doña Mencia in en op 5 km afstand het schilderachtige bergdorpje Zuheros. Beiden met winkels, bars en restaurants.

Prijs: 3 Euro !