Wijnreizen

WIJNREIS DOOR CASTILLA Y LEON, RIBERA DEL DUERO

Op deze 8 daagse rondreis ligt het accent op een aantal historische plaatsen die in het teken staan van de grondlegster van het koninkrijk Spanje: Isabel la Catolica. Je bezoekt Salamanca en gaat noord-oostwaarts naar Valladolid. In dit deel van het land, waar de architectuur uit de Middeleeuwen stamt, spreekt het vanzelf dat de wijnen ook zo hun eigen glorie hebben.

20190509_180235

Wijnstokken zijn een voor de hand liggend gewas sinds de oudheid en aangezien er aan het Spaanse hof en in het centrum van wetenschap en religie een onlesbare dorst heerste, smeekten de wijnstokken in Castilië erom om gecultiveerd te worden. De rode wijnen in dit gebied staan bekend om hun krachtige rijkdom en finesse. We gaan op bezoek bij bodega´s van de Ribera del Duero en Toro wijngebieden. Castilië heeft echter nog meer te bieden. Na eeuwen van traditionele, versterkte witte wijnen heeft de Rueda wijnstreek zijn ware roeping gevonden in de vorm van fruitige verdejos.

Vanuit Salamanca rij je langs de golvende tarwevelden over binnenwegen richting het noordelijk gelegen plaatsje Toro. Toro ligt op een klif aan de rand van een uitloper van de rivier de Duero met uitzicht over de wijngaarden met de Tinta de Toro druif, een Tempranillo. In Toro ga je naar het hotel en is er tijd om het pittoreske plaatsje te bezoeken en een kijkje te nemen bij de wijnmuseum om daar een glaasje krachtige toro-wijn te proeven. Vanuit Toro bezoeken we diverse gerenomeerde en kleine bodegas in de provincie Zamora en Valladolid en bezoeken we ook het wijnmuseum van Peñafiel dat zich bevindt in een kasteel hoog op een berg. In combinatie met de bodega´s bezoeken we ook twee ambachtelijke kaasfabriekjes.

VOOR MEER INFORMATIE EN RESERVERINGEN