Wandelreizen

WANDELWEEK CASTILLA Y LEON, PROVINCIE SALAMANCA

Deze reis start in de gouden stad Salamanca en neemt je mee naar de grens van je dromen, een gebied met woeste bergen, watervallen, geschiedenis, wilde dieren, een mediterraan microklimaat, gastronomie en bijzondere accomodaties. Het is het gebied van de Sierra de Francia en de Arribes del Duero, de ravijnen die Spanje van Portugal scheiden.

Dit gebied is bekend om zijn enorme historische rijkdom. Terwijl je Romaanse plaatsjes en Keltische nederzettingen bezoekt waan je je in vroeger tijden. Bovendien biedt de Arribes del Duero een uniek natuurgebied met robuuste schoonheid dat het broedgebied is van diverse roofvogels en ooievaars. Omringd door watervallen en historische monumenten maak je kennis met de oorsprong van de Spaanse cultuur. Tijdens deze ontdekkingstocht langs oude beschavingen maak je ook kennis met de gastronomie in deze streek, de stevige wijn uit de Arribes del Duero en de schapenkaas en ham waar deze regio om bekendstaat.

Overnachten doe je in landelijke hotels waar het persoonlijk contact met de hoteleigenaar een extra dimensie aan deze ontmoeting met het oude Spanje geeft.

De eerste nacht logeer je in Salamanca zodat je deze prachtige stad kan leren kennen. Daarna reis je door naar natuurpark Sierra de Francia, naar  La Alberca, een levendig plaatsje met een gezellig dorpsplein waar dagelijks streekproducten verkocht worden. We logeren aan de rand van het dorp in een aangenaam landelijk hotel tegenover ´Casa del Parque´, een bezoekerscentrum waar je je kunt verdiepen in de flora en fauna van het natuurpark Las Batuecas. Van hieruit heb je drie wandeldagen.

Vervolgens rij je naar natuurpark Arribes del Duero waar de rivier de Duero Spanje scheidt van Portugal. Dan kom je in een wat ruigere omgeving met bermen vol wilde bloemen, lavendel en tijm en beland je in het eenvoudige boerendorp Bermellar. Vanaf de kerktoren klepperen ooievaars je tegemoet en in de landelijke omgeving wemelt het van de weidevogels en roofvogels. Bermellar is een plaatsje waar je even teruggeworpen wordt in de tijd. Hier kent men geen horloge en ook geen haast. Je overnacht in een eenvoudig landelijk e B&B en kunt gebruik maken van een zeer bijzondere spa, opgetrokken uit natuursteen en honderdjaar oude balken. Gedurende drie dagen maak je onvergetelijke wandelingen door het ruige gebied.

VOOR MEER INFORMATIE EN RESERVERINGEN