Rondreizen

Castilla y Leon is de bakermat van de Spaanse geschiedenis. Het is het hart van Spanje, het oude Castilie, waar het ooit allemaal begon. Een streek vol historie, cultuur en overweldigende natuur.

92225467_3042276835815100_5852566267117961216_o

Je kunt rondtrekken met de auto en kijken waar je uit komt, hieronder tref je een aantal tips. Ik kan ook een rondreis om maat voor je maken.

La Ruta de Plata (zilverroute) De zilverroute begint eigenlijk in Sevilla en loopt via Merida naar Salamanca, gaat dan via Zamora naar Leon en eindigt uiteindelijk in Santiago de Compostela. Deze route is ontstaan in het Romeinse tijdperk en biedt veel verschillende architectonische monumenten.

La Ruta del Perigrino (pelgrimsroute) Dit is eigenlijk de Franse pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De route loopt van Oost naar West en gaat via de provincies Burgos en Leon en van daaruit natuurlijk door naar Galicië. De beroemde Gotische kathedralen van Burgos en Leon zijn een must see voor iedere liefhebber van het oude Spanje.

20190507_165513

La Ruta Duero (dueroroute) De rivier de Duero is in totaal 900 km lang, ontspringt in Soria en mondt uit in Portugal. De route loopt van Soria via Valladolid en Zamora naar het ruige Arribes del Duero gebied dat Spanje van Portugal scheidt. Een bezoek aan de diverse bodega´s mag tijdens deze route natuurlijk niet ontbreken.

La Ruta del Castellano (route van de Spaanse taal) Dit is een boeiende tocht die je bekend maakt met de Spaanse literaire historie en de geschiedenis van de Spaanse taal. Vanaf Santo Domingo de Silos reis je naar de stad van Cervantes, Valladolid, en van daaruit via Salamanca naar Avila.

La Ruta de la Reina Isabel Católica (route van koningin Isabel I) Een interessante reis door het leven van koningin Isabel I, de adelijke dame die samen met haar man Ferdinand van Aragon het fundament legde voor de Spaanse monarchie. De tocht loop vanaf Madrigal de las Torres waar ze in 1551 geboren is, via Avila, Segovia, Valladolid en Tordesillas naar de plek waar ze is in 1604 overleed, Medina del Campo

La Ruta de Carlos V (route van keizer en koning Karel V) Kleinzoon van bovenstaand koningspaar, geboren en opgegroeid in Vlaanderen. Voor hem was de rol weggelegd om Spanje nog groter en rijker te maken. Hij trouwde met Isabel van Portugal in 1526, kreeg de titel keizer koning Karel want hij was tegelijkertijd ook de keizer van Duitsland. Uiteraard loopt deze route van Noord naar Zuid Castille. Vanaf Burgos naar Valladolid en vervolgens Segovia, Palencia, Salamanca en Ávila.

VOOR MEER INFORMATIE KUN JE CONTACT MET ME OPNEMEN.

IK KAN EEN ROUTE OP MAAT VOOR JE MAKEN, DE HOTELS RESERVEREN EN EEN ROADBOOK LEVEREN