Wijnreizen

Wijnreis door Andalusie (8 dagen)

De wijngeschiedenis van Andalusië is moeilijk loste zien van die van Spanje als geheel, of van die van Europa. Toen de Middellandse zee het middelpunt van de westerse wereld was en aan weerskanten van de Straat van Gibraltar de Zuilen van Hércules stonden, richten handelaren uit het Midden Oosten handelswegen op naar Andalusië. De eerste stad die werd gesticht was Gadir (het huidige Cádiz), dat rond 1100 v Christus door de Feniciers werd gesticht en waar de eerste wijnstokken werden geplant. De warme hellingen van Andalusië zijn uitstekend geschikt voor druiventeelt.
Tijdens deze reis komt u in de drie provincies van Andalusië die ieder volkomen verschillende wijnen hebben ontwikkeld; Córdoba, Málaga en Cádiz. U maakt kennis met de wijn en gastronomie, maar ook met de boeiende historie en cultuur.

Málaga is tegenwoordig een bruisende stad met veel cultuur, uitgaansmogelijkheden en diverse boeiende musea. Op de twee dagen die je in de stad bent, kun je Málaga leren kennen en een keuze maken uit het enorme culturele aanbod. Gezamelijk bezoeken we het wijnmuseum in de binnenstad en gaan we naar een proeverij met wijnen uit de streek Malaga.

Vanuit Malaga rij je richting de provincie Córdoba. Via een heuvelachtig gebied kom je terecht in een omgeving met bergen met olijfbomen en druivenranken. Córdoba staat bekend om zijn Montilla-Moriles die u zou kunnen beschouwen als de ‘verloren zoon’ van Andalusië. Gedurende de twee dagen bezoeken we een bodega en doen we mee aan een olijfolie proeverij.

In Jerez kunt u deelnemen aan een wijnproeverij bij een bijzonder traditionele sherrybodega. Jerez is dé plek waar je sherry proeft. Er zijn talrijke bodega´s. Het is boeiend om van een gids uitleg te krijgen hoe het proces via de criaderas werkt.

Om nieuwe wijnen te proeven moet u naar Cádiz. Onderweg bezoekt u een kleinschalige bodega die een fruitige rode wijn produceert. Vanuit Cádiz en via Jerez maakt u een prachtige tocht via het natuurpark Sierra de Grazalema voordat u in de legendarische plaats Ronda aankomen. Je laatste proeverij vindt in Ronda plaats om een wijn te proeven met een totaal eigen karakter dankzij de grond en het klimaat in de ruige sierra.

voor meer informatie en reserveringen

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Vlieg voordelig met TUI fly naar Malaga