Wijnreizen

Wijnroute langs bodega´s door Andalusie (8 dagen)

20190509_180235
Tijdens deze reis kom je in de drie provincies van Andalusië die ieder volkomen verschillende wijnen hebben ontwikkeld; Córdoba, Málaga en Cádiz. Je maakt kennis met de wijn en gastronomie, maar ook met de boeiende historie en cultuur.

Málaga is tegenwoordig een bruisende stad met veel cultuur, uitgaansmogelijkheden en diverse boeiende musea. Op de twee dagen die je in de stad bent, kun je Málaga leren kennen en een keuze maken uit het enorme culturele aanbod. Gezamelijk bezoeken we het wijnmuseum in de binnenstad en gaan we naar een proeverij met wijnen uit de streek Malaga.

20190509_164300

Vanuit Malaga rij je richting de provincie Córdoba. Via een heuvelachtig gebied kom je terecht in een omgeving met bergen met olijfbomen en druivenranken. Córdoba staat bekend om zijn Montilla-Moriles die u zou kunnen beschouwen als de ‘verloren zoon’ van Andalusië. Gedurende de twee dagen bezoeken we een bodega en doen we mee aan een olijfolie proeverij.

In Jerez kun je deelnemen aan een wijnproeverij bij een bijzonder traditionele sherrybodega. Jerez is dé plek waar je sherry proeft. Er zijn talrijke bodega´s. Het is boeiend om van een gids uitleg te krijgen hoe het proces via de criaderas werkt.

Om nieuwe wijnen te proeven moet je naar Cádiz. Onderweg bezoek je een kleinschalige bodega die een fruitige rode wijn produceert. Vanuit Cádiz en via Jerez maak jeeen prachtige tocht via het natuurpark Sierra de Grazalema voordatje in de legendarische plaats Ronda aankomen. Je laatste proeverij vindt in Ronda plaats om een wijn te proeven met een totaal eigen karakter dankzij de grond en het klimaat in de ruige sierra.

VOOR MEER INFORMATIE KUN JE CONTACT MET MIJ OPNEMEN

IK VERZORG DE ROUTE; HOTELOVERNACHTINGEN EN BODEGABEZOEKEN VOOR JE