Wandelreizen

Wandelweek natuurpark Sierra de Tejeda y Almijara (Axarquia) in Malaga.

Vanuit het pittoreske witgeschilderde dorp Competa aan de voet van het indrukwekkende Parque Natural ‘Sierra La Tejeda’ verkennen we de rijke afwisselende natuur en ontdekken we de bijzondere cultuur van Andalusië. We wandelen door Moorse stadjes, olijfboom- en wijngaarden en liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de stad Granada. Hoogtepunt is de wandeling door de ‘El Chorro-kloof’ over het wandelpad ‘Caminito del Rey’.

Tijdens deze wandelreis maak je dagwandelingen vanuit een aangenaam dorpshotel. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen.

Voor meer informatie, neem contact met mij op. Ik verzorg de reservering in het hotel en het Nederlandstalige gidsje met alle wandelingen voor je. 

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Het Spanje van de Moren, individuele wandelreis van TUI

Een wandelweek over de hoge zuidflank van de Sierra Nevada in Andalusië, het bergland dat tot in de 17e eeuw het laatste Moorse bolwerk van Spanje was. U loopt langs karakteristieke witte dorpjes, behoedzaam verstrooid tegen de bruine kalk- en leisteenwanden, waarvan de hoogste delen tot in de zomer met sneeuw bedekt zijn, en kunt de reis afsluiten in de fraaie stad Granada.

  • Klassieke witte dorpjes
  • Op de flanken van de Sierra Nevada
  • Perfect voor vroeg voorjaar en late herfst

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Wandelvakantie in kleine groep in het zuidwesten van Andalusie met KRAS 

Het typische vissersdorpje ‘Conil de la Frontera’ is het perfecte uitgangspunt om tijdens deze singlereis al wandelend de prachtige provincie Cádiz te ontdekken. Tijdens de begeleide tochten, die allemaal weer een ander karakter hebben, laten we je de nog onontdekte kant van het prachtige Andalusië zien. De grillige rotskust, de fijne stranden, de ruige sierra met haar immense bergen, het binnenland met prachtige witte sfeervolle dorpjes…

Ook trekken we er twee dagen op uit om cultuur op te snuiven in Cádiz, Jerez de la Frontera en Sevilla. Pak je koffer maar alvast in en vergeet de wandelschoenen niet!

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Trektocht langs witte dorpen, individuele wandelreis van TUI

De Sierra de Grazalema, een onverwacht groen bergland in het hart van Andalusië met fraaie witte dorpjes zoals Grazalema, Montejaque en het bezienswaardige stadje Ronda. Je maakt hier mooie wandelingen in een door regenwater gebeeldhouwd karstlandschap en langs loodrechte rotswanden met nesten van de imposante Vale Gier. En iedere middag loop je een volgend Pueblo Blanco binnen dat je, met tapas en vino binnen handbereik, eens rustig op je laat inwerken…

  • het groenste deel van Andalusie
  • Moorse dorpjes
  • slot in Ronda

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Vlieg voordelig met TUI fly naar Malaga