Zamora

Spot wolven in het bos bij Sanabria

Waar wolven voorkomen, daar zijn legenden en sprookjes over wolven te vinden. Weinig dieren fascineren zo als dit roofdier. In Spanje komen wolven onder andere voor in het noorden van Castilla y Leon, in het natuurpark La Culera in het Sanabriagebergte. Je maakt een tocht met een gids tot aan een houten hut. In de hut staan bankjes en er zijn openingen waardoor je naar buiten kunt kijken. Zou je ook eens wolven willen spotten? Ga dan een paar dagen naar het plaatsje Puebla de Sanabria. Van daaruit organiseren diverse bureau´s tochten door het bos. Wil je zeker weten dat je wolven kunt zien? Ga dan naar het bezoekerscentrum Centro del Lobo.

Proef Ribera de Duerowijn in een bodega in Toro

Vanuit de stad Zamora rijd je langs de golvende tarwevelden over binnenwegen richting het plaatsje Toro. Toro ligt op een klif aan de rand van een uitloper van de rivier de Duero met uitzicht over de wijngaarden met de Tinta de Toro druif, een Tempranillo. In Toro kun je  het pittoreske plaatsje te bezoeken, een kijkje te nemen bij de Vinoteca Velasco en hun wijnmuseum te bezoeken om daar een glaasje krachtige toro-wijn van de gelijknamige bodega te proeven. De uitgebreide wijnroute bekijk je hier 

Koop de bekende schapenkaas van Zamora

Zamora staat bekend om zijn excelente schapenkaas. Niets is leuker dan de kaas proeven in een ambachtelijke familiefabriek. Heb je wel eens kaas geproefd met een vleugje ribero del duerowijn? Of kaas die bereidt is met honing of spaanse pepers. In Quederioa Chillon kun je de fabriek bezoeken en het hele proces van kaasmaken van dichtbij bekijken. Ik heb de kaas geproefd, en werkelijk, het is alsof er een engeltje over je tong p…. Je kunt de fabriek uitstekend combineren met de wijnroute in de streek   Queseria Chillon .