Soria

Proef gerechten met paddestoelen in het Parador van Soria

Het Parador van Soria ligt op grote hoogte, met een adembenemend uitzicht tot de Picos de Urbion. Men serveert er typische gerechten van producten uit de Castiliaanse keuken, zoals fazantenpaté en kippenmaagjes met verschillende soorten paddenstoelen uit de beboste dennenstreek.  De hooggelegen Parador ligt op een adembenemende locatie vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op het monumentale stadje, de vallei en de rivier de Duero, die hier vlakbij ontspringt.

Bezoek het mysterieuze El Lago Negro ( zwarte meer)

De zwarte lagune, ingesloten op ongeveer 2000 meter hoogte, tussen muren van donkergrijze kloven en rotsen, is een fascinerende en magische plaats waar de tijd even stil staat . De machtige grootheid zorgt onmiddellijk voor en een rilling van emotie. Het meer dat zomer en winter een zwarte uitstraling heeft, staat bekend om  een spannende legende.  Om de schoonheid van het diepe meer te beschrijven kom  je bijvoeglijke naamwoorden tekort. Excursie Laguna Negra , glaciares de Urbion

Treedt in de voetsporen van de Tempeliers

Het natuurpark Cañón del Río Lobos ( Ravijn van de wolvenrivier) dankt zijn naam aan de ravijn die door het park loopt.  De er doorheen stromende rivier sleet duizenden jaren lang diepe gleuven in de zachte kalkstenen rotsen. Eeuwenlang speelde de Cañon del Río Lobos vanwege zijn mysterieuze en geïsoleerde karakter een rol bij allerlei religieuze gebeurtenissen. Een bewijs hiervan is een groep rotsen (monolieten) die eeuwen geleden als altaar voor offers en heidense aanbiddingen zijn gebruikt. Aan het begin van de 13de eeuw hebben Tempeliers in deze rustige en afgelegen canyon bovendien een hermitage in Romaanse stijl gebouwd: de hermitage van San Bartolomé. Deze hermitage is een geheime tempel die allerlei gecodeerde boodschappen van de Tempeliers bevat. Zij is op een strategische plek gebouwd. Het natuurpark is een prachtig wandelgebied.