Malaga

BEZOEK MUSEUMSTAD MALAGA

Het lijkt erop dat Malaga pretendeert dé museumstad van Zuid Spanje te worden. Het Picassomuseum bestaat al lang en inmiddels is ook het Thyssenmuseum in het centrum gevestigd. Sinds 2015 hebben de Hermitage uit Sint Peterburg en het Pompidou uit Parijs zich daarbij aangesloten.

Eind 2016 is het museum Palacio de la Aduana voor bezoekers opengesteld. Hier vindt je veel bekende schilderijen van o.a Velazquez en Sorollo. In het voormalige douanekantoor ligt  een enorme collectie aan beeldende kunst en archeologische vondsten opgeslagen. Zonder meer de moeite waard om te bezoeken. Wil je meer weten over het kunstkabinet en alle musea die in Malaga te bezoeken zijn? Kijk op:  Musea in Malaga

ONTDEK DE 31 WITTE DORPEN IN DE AXARQUIA

De Axarquia is een gebied ten oosten van de stad Malaga. De regio loopt langs de kust van Rincon de la Victoria tot iets voorbij Nerja en landinwaarts tot de plaatsen Periana, Alfarnatejo en Zafaraya. De Axarquia bestaat uit 31 dorpen, ieder met zijn eigen charme en zijn eigen gebruiken en speciale gerechten. Het gemakkelijkst is om de Axarquia te ontdekken per auto. Hoe hoger je komt in de bergen, hoe meer het lijkt of de tijd even heeft stil gestaan. Bovendien is de Axarquia een ultiem wandelgebied, want het is deel van het natuurpark Sierra de Tejeda y Almijarra met als top de hoogste berg van Malaga , de Maroma met 2.066 meter. Vanuit een accomodatie aan de kust kun je uitstekend de Axarquiastreek verkennen. Meer informatie over de Axarquia. 

WANDEL HET OUDE KONINGSPAD, EL CAMINITO DEL REY

caminito-del-rey-3

De El Chorro-kloof in het zuiden van Spanje staat onder reizigers en bergwandelaars bekend om zijn adembenemende landschappen en beklimmingen, maar dit is niet de belangrijkste attractie. El Caminito del Rey, het Koningspad, is een in 2015 gerestaureerd wandelpad gebouwd tegen de steile muren van de smalle El Chorro-kloof. Deze kloof bevindt zich tussen Álora en Ardales op 30 km van de stad  Málaga. Adrenaline, impulsen en gevaar zijn de voor de hand liggende sleutelwoorden. Ze geven het gevoel dat je leeft. Is het wat voor jou, dat ene extreme ding waar je nog nooit aan toe bent gekomen maar wat je je wel voorneemt ooit te gaan doen?

Boek dan de entreekaarten voor de wandeling via deze site: El Caminito del Rey.

Of reserveer een complete tour met gids met Discovering Spain

WANDEL DOOR HET NATUURPARK EL TORCAL

antequera-3

Het natuurgebied iets buiten Antequera. Bijna was El Torcal verdwenen in een steengroeve, maar dat hebben de autoriteiten op tijd  weten te voorkomen en nu is dit opmerkelijke landschap benoemd tot Paraje Natural (beschermd natuurgebied).

Gelegen ten zuiden van Antequera is El Torcal een verrassend wandelgebied. Het imposante landschap van het natuurpark wordt gevormd door de kalkstenen rotsformaties die miljoenen structuren herbergen, gevormd door de geleidelijke erosie van enorme kalkstenen blokken. De rotsen vormden hier oorspronkelijk de zeebodem en zijn in miljoenen jaren langzaam veranderd.

Reserveer een complete wandeltocht ven een bezoek aan Antequera met Discovering Spain

WANDEL OVER HET BALCON VAN EUROPA IN NERJA; BEZOEK HAAR GROTTEN EN SLENTER DOOR DE KRONKELSTRAATJES VAN FRIGILIANA

CUEVAS-DE-NERJA

Het historisch centrum van Nerja begint met het ‘balkon van Europa’, gebouwd in 1487 en dit is een promenade bovenop een 23 meter hoge klif in de Middellandse zee. Vanaf het balkon heb je een indrukwekkend uitzicht over de kustlijn van Nerja, vandaar dat het zoveel bezoekers aantrekt. Aan de promenade gaat een uitgebreide geschiedenis vooraf. In de 9e eeuw stond er een kasteel, waarna in 1487 de promenade werd aangelegd en in 1812 fungeerde het ‘Balcón de Europa’ als verdedigingsfort.

Vlakbij het centrum van Nerja liggen de druipsteengrotten, ook gekend als ‘Cueva de Nerja’ gelegen op de Sierra Almijara-gebergte. De grot bestaat uit meerdere grotten die een rijke bron zijn voor de geschiedenis van het stadje. Er zijn resten en muurschilderingen gevonden van zelfs ruim 30.000 jaar geleden. De Romeinse veroveraars hebben ook heel wat interessante sporen achtergelaten die ontdekt zijn door archeologen, zoals werktuigen, munten en een oude weg

bezoek Frigiliana, het mooiste witte dorpje van de regio La Axarquía in Andalusië. Een bezoek aan Frigiliana is zeker een ervaring die je niet zult willen missen tijdens je vakantie in Andalusië. Dit charmante witte dorp ligt zo’n 7 kilometer ten noorden van Nerja. In haar glooiende smalle straatjes, met hun witgeschilderde huizen, merk je al snel dat je alles achter je laat en opgaat in het moment. Ontdek haar bezienswaardigheden en natuur terwijl je onderdompelt in de eenvoud en romantiek van één van de meest bijzondere witte dorpen in Andalusië.

Reserveer de georganiseerde tour met kleine groep met Discovering Spain

WANDEL DOOR HET AUTHENTIEKE RONDA EN ONTDEK HAAR SCHOONHEID

ronda-1

Ronda is een prachtig dorp (of eigenlijk stad) in het zuiden van Spanje en is een onderdeel van de witte dorpen route. Ronda is misschien wel het mooiste en leukste dorp van Andalusië en moet je dan ook zeker bezoeken tijdens je reis.

Ronda in Spanje wordt in tweeën gesplitst door de Tajo kloof. Aan de ene kant van de kloof ligt het oude gedeelte van de stad en aan de andere kant het nieuwe gedeelte van de stad. Deze twee delen worden verbonden door een brug. Ronda is een bekende plek door de prachtige ligging en door de mooie bezienswaardigheden. Daarnaast was Ronda ook het decor van het populaire programma ‘Wie is de mol?’ in 2012.

In een klein groepje en met een boeiende gids van Discovering Spain leer je Ronda pas echt kennen