Granada

Bezoek het Alhambra

Een bezoek aan dit majestueuze monument in Granada is een van de hoogtepunten als je de stad bezoekt. Het Alhambra in Granada is één van de meest bezochte monumenten in de hele wereld. Alleen al in 2015 ontving het zo‘n 2.5 miljoen bezoekers. Gun jezelf de gelegenheid om te genieten van de adembenemende tuinen van Generalife, de spectaculaire Nasrid Paleizen en het betoverende Alcazaba. Combineer je bezoek met een tocht door de Albaizynwijk in het lager gelegen stadsdeel van Granada. Hier boek je de entreebewijzen voor het Alhambra.

Logeer in een grotwoning

Slapen in het hart van de aarde, een unieke ervaring in de omgeving van Guadix,  een op de Grand Canyon gelijkend gebied. De heuvels zijn hier niet van steen maar van klei en daarom uitermate geschikt voor het uithouwen van grotwoningen. Tot op de dag van vandaag de beste manier om in de zomer de hitte buiten te houden en in de winter de warmte binnen. De meeste grotwoningen zijn gebouwd in de tijd van de reconquista; de strijd tussen de Moren en de Christenen. De Moren verstopten zich in de grotten om de Christenen te misleiden. Slapen in een grotwoning in Guadix, niet ver van de Sierra Nevada is een unieke ervaring. Cuevas La Granja. Logeren in Cueva La Granja.

Maak je eigen chocolade in Sierra Nevada

In de Alpujarrastreek, in het dorpje Pitres bevindt zich een ambachtelijk chocoladefabriekje. Je kunt er proeven, kopen en deenemen aan een workshop. In de fabriek werkt men met belgische chocolade van hoge kwaliteit. Chocolate Sierra Nevada staat bekend om de in chocolade gehulde gedroogde vijgen die geïnjecteerd zijn met verschillende smaken likeur. Het is sowieso een prachtige omgeving om eens doorheen te trekken. En wat is dan heerlijker om even te stoppen in Pitres en je te laten verwennen met goddelijke chocoladebonbons. Mijn favoriet? De tablet van pure chocolade, gemengd met 100% Extra Virgen olijfolie en een vleugje fleur de sel. Meer weten? Bekijk de website

 

Advertenties