Cadiz

Bekijk Cadiz vanuit de Camera Oscura

Vindt je het niet lastig om de honderddrieënzeventig traptreden van de Torre Tavira te beklimmen? Bekijk Cadiz dan eens vanaf  het vijfenveertig meter hoge dak dat uitkijkt over de oudste stad van Europa. Torre Tavira bestaat uit twee verdiepingen met daarop nog een torentje. Via een stalen deur kom je de Camera Oscura binnen .Voor je ontwaar je een enorme ronde plaat waar licht op valt en als even later de lens door een gaatje in het dak naar buiten wordt gestoken, ligt de hele historische handelsstad die in 1100 door de Feniciërs gesticht is, in één keer aan je voeten. Een leuke ervaring voor jong en oud die je brengt naar de tijd toen de oudste en meest liberale stad van Europa zich ontwikkelde tot de belangrijkste havenstad van Spanje. Mannen van de zee, een en al zout en horizon, brachten de  over de Atlantische Oceaan de schatten van andere continenten naar Spanje. Torre Tavira in Cadiz bezoeken.

Drink sherry in Jerez

Er is maar één manier om sherry echt te proeven: onder de strakblauwe hemel van Andalusië, met je voeten op de kalkhoudende aarde, met tapas en ritmische gitaarklanken erbij. Sherry, de drank die voor de Britten zo belangrijk werd, wordt gemaakt van Palominadruiven uit het bijzondere kalkwitte gebied in het puntje van Andalusië, Jerez. Wie eenmaal heeft geproefd hoe lekker tintelfrisse Manzanilla smaakt bij oesters of garnalen, hoe goed de Cream het doet on the rocks en hoe fantastisch de zoete Pedro Ximénez combineert met zoete desserts, gaat zeker voor de bijl. Sherry drink je in Jerez. Bij één van de vele bodega´s die de stad sieren. Wil je een bijzondere en ambachtelijke bodega bezoeken met sherry´s van wel veertig jaar oud en een topproeverij bijwonen? Bezoek dan Bodegas Tradicion. 

Beklim de kasteeltoren van Zahara de la Sierra

De Sierra de Grazalema is een natuurgebied in het noorden van de provincies Cadiz en Malaga, dat door de Unesco als biosfeerreservaat erkend is. In het zuiden gaat het Parque Natural la Sierra de Grazalema over in nog een ander natuurpark: Parque Natural los Alcornocales, dat bijna helemaal doorloopt tot aan Tarifa, de zuidelijkste punt van de provincie Cadiz. Het dorpje Zahara de La Sierra is misschien wel het mooiste dorpje in het park. Het ligt prachtig, op de bergheling naast een helder blauw meer. Zahara de La Sierra heeft een Moorse kasteel dat op de top van de berg ligt. Van hieruit kijk je uit over het meer en de uitgestrekte bossen met kurkeiken. Meer tips voor leuke wandelingen en activiteiten vindt je op deze site.