Andalusië

Andalusië is zonder enige twijfel één van de aantrekkelijkste streken van Spanje. Meer dan een derde van Andalusië is beschermd natuurgebied. Land van zon, besneeuwde Sierra’s, Middellandse Zee en geboorteplaats van een paardenras met wereldfaam: de Andalusiër.

Andalusië heeft een verrukkelijk klimaat, schitterende stranden die lopen van Murcia tot Portugal, sneeuw in de Sierra Nevada bij Granada, olijfbomen bij Jaen, beroemde wijnen uit Malaga, Jerez en Sanlucar. Het bezit vele natuurgebieden en nationale parken die qua flora  en fauna tot de beste van Europa gerekend mogen worden en in het binnenland zijn er de bekende witte stadjes die tegen de bergen geplakt lijken te zijn. En bovenal beschikt het over een gastvrije bevolking. die met haar voorliefde voor zang en dans als geen andere van het leven weet te genieten.

sedella 1

Wat zijn de mooiste plekken in Andalusië voor natuurliefhebbers? De Sierra Nevada en de Alpujarras in het centrale oosten van Andalusië zijn een ideale bestemming voor een actieve vakantie in de natuur in Andalusië. Vruchtbare dalen en hoge bergen bepalen hier het landschap. Tussen de Montes de Malaga en de Sierra Nevada ligt de Axarquia, een gebied dat vooral bekend is om zijn verborgen witte dorpjes. Het binnenland heeft  veel te bieden op gebied van natuur. Het natuurgebied Sierra de Tejada en Almijara bijvoorbeeld, een van de mooiste gebieden om te wandelen. Het zuiden van Andalusië en de Costa de la Luz zijn ongerepte, minder bezochte gebieden. Bijvoorbeeld het Doñana National Park is een eldorado voor de natuurreiziger. Nabij de op kliffen gebouwde stad Ronda vind je het groene gebied van de Sierra de Grazalema en de mooie natuur van de Sierra de las Nieves.

brug salares

Ik heb in iedere provincie bijzondere ervaringen en activiteiten uitgezocht en zelf beleefd, zodat je het Spanje buiten de gebaande paden optimaal kunt ervaren.