Salamanca

Hotel Abba Fonseca in Salamanca

17682927

Het eigentijdse hotel Abba Fonseca ligt in het historische centrum van Salamanca. Het heeft een oude, stenen gevel en beschikt over ruime, vrolijk kamers.

Het hotel kijkt uit op de prachtige kathedraal van Salamanca en is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van deze historische stad.

artheus

Dit hotel ligt in het centrum van Salamanca, waardoor het ideaal is voor een bezoek aan de vele monumenten van deze oude universiteitsstad.

Hotel Artheus Carmelitas Salamanca, voorheen het Byblos, bevindt zich op slechts een paar minuten lopen van het historische centrum van Salamanca rond het Plaza Mayor. Dit voorname hotel heeft een gevel van steen uit Villamayor. De bronzen gloed van deze steensoort is zo kenmerkend voor de stad.

 

Hotel Antiguas Eras in La Alberca

76139129 (1)

Dit hotel ligt direct aan de rand van het natuurpark Las Batuecas en is dus een ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Maar ook als je houdt van Middeleeuwse oude plaatsjes ben je hier op je plek.

Jose Maria en zijn vrouw zorgen voor een hartelijk welkom, een lekkere maaltijd en dat het je aan niets ontbreekt. Het hotel heeft een tuin aan de achterzijde.

B&B Orgullo Rural in Bermellar

orgullo

Op de grens van Spanje en Portugal, aan de rand van de Duerorivier ligt deze bijzondere B&B van Pepe. De oude hoeve is met smaak en passie gerestaureerd en daarbij zijn louter natuurlijke en authentieke materialen gebruikt. Zo slaap je bijvoorbeeld in kamers met wanden gedecoreerd met verf en stro.

Maar het hoogtepunt is de sfeervolle Spa die zich in een grot bevindt. Daar kun je privé bubbelen bij kaarslicht en onder het genot van een glaasje cava.

 

Posada Real Castillo de Buen Amor in Topas 

26182282

Dit 15e eeuwse kasteel is een sprookje. Het ligt maar 10 km buiten de stad van Salamanca. Schitterende middeleeuwse kamers en een sfeervolle patio die ieder seizoen anders gedecoreerd wordt. In de kasteelkerker bevindt zich het restaurant waar je kunt genieten van lokale heerlijkheden die met zorg zijn bereidt.

In Castillo de Buen Amor waan je je even in vervlogen tijden terwijl je gebruik maakt van hedendaagse service. Mijn verblijf staat als een 10 met griffel in mijn geheugen.

Advertenties