I´M SEFARAD

Dit is een ervaring die gericht is op iedereen die zich wil verdiepen in een cultuur die al meer dan 2000 jaar ononderbroken op het Iberisch schiereiland bestaat. Belangrijke steden en dorpen zijn getuige geweest van de grote erfenis die de Joden hebben achtergelaten.

Tijdens de rondleiding dompelen we ons onder in de geschiedenis van Sepharad en zullen we hun culturele, traditionele en historische erfgoed leren kennen. Steden als Toledo of Cordoba brengen ons dichter bij grote filosofen die algemeen bekend zijn en van Sefardische afkomst waren, zoals Maimonides of Ibn Gabirol.

Duizenden jaren lang was het Iberisch schiereiland de thuisbasis van Sefardische Joden. De mogelijkheid deze cultuur te lerén kennen is uitgebreid. Van een bezoek aan een van de oudste synagogen van Europa tot het interieur van een actieve synagoge. We nemen onze reizigers mee naar plaatsen waar tradities en rituelen van voorouderlijke generaties bewaard zijn gebleven.

De kans om meer te weten te komen over gebruiken van de Sefardische samenleving is een ervaring die je niet snel zult vergeten. En natuurlijk genieten we van hun gastronomie! Van restaurants die originele Sefardische recepten gebruiken tot Kosher catering, waarmee we de authentieke essentie van de Joods-Sefardische keuken kunnen ervaren.

Lees meer over onze experiences