Tapas eten

Tapas eten

Een gewoonte die in heel Andalusië traditie is, als gevolg van het goede klimaat en ook het open karakter van de Andalusiërs, is het bestellen van een tapa.

Een manier om verschillende kleine porties van gerechten te proeven die de Andalusische gastronomie rijk is en die vergezeld gaan van een Andalusisch biertje uit Granada of Malaga of een goede lokale wijn.

Een goede ham mag bij de tapas uiteraard niet ontbreken

In de Andalusische cafes en restaurants worden talloze tapas aangeboden, van klassieke olijven, tortilla, ensaladilla, ham, kaas, vis en slakken tot de meest verfijnde tapas; haute cuisine in miniatuur. In sommige provincies worden ze gratis bij een drankje aangeboden, zoals in Jaen, Granada en Almeria.

Toast met gegrilde paprika en Mojama ( gedroogde rode tonijn)

In bijna alle Andalusische plaatsen worden tapasroutes georganiseerd. Ook worden in authentieke markthallen gehouden gastronomische markten steeds populairder, waarbij de tapa wordt veredeld zonder dat het zijn identiteit verliest.

Bekend zijn de Mercado Gourmet de la Lonja del Barranco in Sevilla, Mercado San Agustin in Granada, Mercado Atarazanas in Malaga en Mercado Victoria in Cordoba.

Diverse tapas uit Andalusië

Ga naar de website Gastronomische Genoegens Andalusië