Galicië

Grenzend aan Portugal en met een kustlijn aan zowel de Atlantische Oceaan als de Cantabrische Zee, vormt Galicië het noordwestelijke puntje van het Iberisch Schiereiland.

De regio staat met name bekend om de pelgrimsroute naar hoofdstad Santiago de Compostela, de dramatische kustlijn en de geliefde Galicische keuken. Waar veel mensen echter maar weinig vanaf weten, is de geschiedenis van Galicië. Van Kelten tot Romeinen en van de middeleeuwen.

Het Nationale Park van de Islas Atlánticas staat in de top tien van de meeste bezochte parken in Spanje en laat de grote natuurlijke en landschappelijke rijkdom zien van Galicië. Het park bestaat uit zes eilanden waarvan de Cies-archipel in de monding van de Ria de Vigo het bekendst is. Galicië is ontegenzeggelijk met de zee verbonden. Dat vind je terug in de gastronomie, het landschap met de Rias, de legendes, in de karakters van de mensen en zelfs in de architectuur.

Wist je dat je behalve te voet of met de fiets, de Camino de Santiago ook per schip kun doen? Dat een van de beste witte wijnen, de Albariño uit Galicië komt? Dat je mee kunt met mosselkwekers om te leren over het proces op de zware pontons in de Rias Baixas? En dat je heerlijk kunt leren koken terwijl je logeert in landelijke B&Bs in historische gebouwen?