Luxe relaxen in eeuwenoude kloosterhotels van Castilla Termal

Als iets goed gaat, wees dan tevreden en vraag niet om meer. Dat is het filosofisch motto van Tantum. De ervaringen die daar bij horen, kun je beleven in de luxe wellnesshotels van Castilla Termal.

Duurzaamheid, plattelandsontwikkeling en zorg voor het milieu zijn basisprincipes van de Castilla Termal. Daarvoor gebruiken ze zoveel mogelijk schone energie, zonnepanelen, biothermische energie, aardwarmte om te koelen en biomassa om warmte te produceren. Ook verbouwen ze producten in de ecologische tuinen die ze irrigeren met hergebruikt water uit hun zwembaden. Dat klinkt naar serieuze duurzaamheid.

Het sleutelwoord van Castilla Termal is welzijn met hoofdletter W. Het medicinale water heeft mineraal-geneeskrachtige eigenschappen die worden gewonnen uit de nabij gelegen bronnen. Dus als je de bloedsomloop wilt activeren en je spieren wilt ontspannen, is dit je kans om je onder te dompelen in welbehagen.

Castilla Termal is synoniem voor genieten met je vijf zintuigen waar aan ieder detail gedacht wordt. Een exclusieve ervaring van wellness en avant-garde gecombineerd met traditie en geschiedenis.

In Castilla y Leon bevinden zich drie hotels van deze kleinschalige keten. Castilla Termal de Olmedo in mudejarstijl, in het oude Sancti Spiritu-klooster, Castilla Termal Valbuena in het Santa Maria klooster van San Bernardo, en Castilla Termal Burgos de Osma in het oude gerestaureerde universiteitsgebouw van de stad.

Alle drie de verblijven waren een unieke ervaring. Hedendaagse luxe met een persoonlijke traditionele touch. Bovendien liggen ze allemaal in geweldige wijngebieden zodat een bezoek aan bodegas niet mag ontbreken.

Waarom zijn deze hotels duurzaam?

  1. Ze gebruiken zoveel mogelijk schone energie, zonnepanelen, biothermische energie, en aardwarmte om te koelen en biomassa om warmte te produceren.
  2. Er wordt zo min mogelijk gewerkt met plastic en in de meeste gevallen met karton en papier en andere natuurlijke materialen. Het streven is zelfs om voor 2025 plastic volledig te laten verdwijnen in de hotels.

Lees de blog voor meer informatie