Over mij

IMG_20190929_085651_694

In Nederland woonde ik op boten en had ik in de zeventiger jaren in de chartervaart vanuit Muiden mijn eerste ervaringen met actief toerisme. Na tien jaar zeilen met gasten en werken in het Montessori onderwijs, gaat in 1989 het roer drastisch om en vertrek ik naar de Canarische eilanden om me te vestigen op het eiland La Gomera.

Daar raak ik in de ban van het landelijk toerisme en heb ik een hotel,  casas rurales en een eigen reisburo. Het leven op het rustige subtropische eiland, zonder massatoerisme, bevalt goed en integreren in de Spaanse bevolking is prettig. Toch worden na vijftien jaar de beperkte ontwikkelingsmogelijkheden van het eilandleven op Gomera merkbaar.

Een nieuwe droom en uitdaging wordt werkelijkheid en ik open mijn eigen kasteelhotel in de prachtige Franse Pyreneeën. Het wordt een bijzondere ervaring. Het kasteel ligt op een onvergetelijke plek met onbegrensde mogelijkheden.  Maar ik mis de Spaanse zon en de warme hartelijkheid van de Spaanse bevolking en besluit opnieuw koers te zetten naar Spanje. Ik ruil de besneeuwde bergtoppen in voor de kust van Andalusië.

Inmiddels heb ik Andalusië in mijn hart gesloten en geniet ik dagelijks van de prachtige natuur en het buitenleven. Na het runnen van kleinschalige hotels in het binnenland van Malaga, start ik mijn eigen buro voor Incoming Tourism, geef ik presentaties, promoot ik in opdracht projecten en bestemmingen in Spanje, schrijf ik boeken en blog ik over Spanje op dit Blog

In 2013 ben ik finaliste voor de Proef Spanje Blogprijs van het Spaans Verkeersbureau en in 2014 , 2016, 2017, 2018 en 2019 word ik opnieuw genomineerd. In 2017 win ik de Blog Award. Dit geeft me nog meer motivatie om verder te gaan met  schrijven over verborgen plekjes in Spanje.

Spanje is geen land maar een continent, zo veelzijdig is het. Een continent vol historische en culturele rijkdom, en Midden- en Zuid Spanje zijn daar voor mij een belangrijk en inspirerende onderdeel van. Dagelijkse ontmoetingen en bijzondere gebeurtenissen bieden iedere keer weer stof voor reizen en nieuwe verhalen.

 Je kunt mij volgen via:   Twitter , Instagram en Facebook

Met mij samenwerken? Meer informatie

marion.hoogwegt@gmail.com

0034.699.153195