Romans over Spanje

Het boek Isabel vertelt het persoonlijke verhaal van een Spaanse vrouw die, omdat ze zich verplicht voelt de idealen van haar vader en haar echtgenoot te respecteren, haar eigen leven volledig ondergeschikt maakt. De beslissingen die anderen nemen, beïnvloeden alle aspecten van haar leven en hebben consequenties die haar hele levensloop bestemmen.

De fascinerende reis van deze bijzondere vrouw, die onder barre omstandigheden gedwongen deelneemt aan de grote exodus van Republikeinse vluchtelingen naar Frankrijk, geeft een prachtig beeld van de kwetsbaarheid en de armoede van mensen ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog.

Bestellen bij www.boekenbestellen.nl ,  via Amazon en iedere boekhandel in Nederland en België 

ISBN 978 94 6345 444 5

………………………………………………………………………………………………………………………………….

wind en water

Marion groeit in de jaren 60 op als enig kind van vrijheidslievende ouders in een puur Hollandse omgeving. Het grootste deel van haar jeugd woont ze op boten en haar vroegste herinneringen bestaan uit uitzicht op water en het geluid van krijsende meeuwen. Dan neemt ze ons mee op de reis door haar leven die haar op verschillende plekken in Spanje en Frankrijk landen brengt.

.

De schrijfster beschrijft zichzelf in dit boek als dochter, als echtgenote, als moeder en als geliefde en laat in al die hoedanigheden haar zwakke en haar sterke kanten zien. Met enorm veel enthousiasme en vrouwelijke flair maakt ze van elke boot, elke finca en zelfs van een oud kasteel steeds weer een echt thuis. Door de levendige beschrijvingen van de natuur en de mensen die ze ontmoet neemt ze haar lezers mee op haar spirituele zoektocht naar vrijheid, vriendschap en liefde.

Ook verkrijgbaar bij uitgever Van Dorp.  

ISBN: 9789461851239

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Het warme zuiden van Europa spreekt vele Nederlanders tot de verbeelding. Menigeen droomt daarom over een emigratie naar Spanje. Terwijl de meeste mensen blijven twijfelen, gooide Marion Hoogwegt drie decennia geleden al het roer om voor een leven tussen de Spanjaarden.

Zij weet als geen ander hoe het werkelijk is om als nuchtere noorderling bij een temperamentvol volk te wonen. Over bijzondere gebeurtenissen en ontmoetingen schreef zij  enkele jaren een column in het magazine Huis & Aanbod. Soms grappig, vaak ontroerend. Haar beste columns zijn gebundeld in Kus uit Spanje.

Bestellen bij www.boekenbestellen.nl ,  via Amazon en iedere boekhandel in Nederland en België 

ISBN:978-94-6129-050-2

………………………………………………………………………………………………………………………………….

de-hand-van-fatima

In 1568 brak er rebellie uit in de Alpujarras, een berggebied in het zuiden van Spanje. De morisken, onder dwang tot het christendom bekeerde moslims, hadden genoeg van de rechtsongelijkheid, de plunderingen en de vernederingen door de christenen en kwamen in opstand. Hun strijd was echter gedoemd te mislukken; ze werden verslagen, verspreid over het koninkrijk Castilië en ten slotte in 1609 verdreven.

Onder de rebellen bevindt zich de jonge Hernando, die zich na de nederlaag van 1568 in Cordoba vestigt, daar een bestaan opbouwt en intussen dingt naar de hand van Fatima. Hij richt al zijn energie op het eerherstel van zijn onderdrukte cultuur en religie. Daarvoor moet hij grote risicos en gedurfde initiatieven nemen.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

woorden van babel

Barcelona 2009. Pol Albión, een succesvol en geroemd auteur, heeft een mysterieuze brief van zijn onlangs overleden oom ontvangen. Hij moet de oude drukpers Babel vinden die vroeger bij hen op zolder stond om zo meer te weten te komen over zijn verleden, over zijn vroegste jeugd waar hij zich niets van kan herinneren.

Als getraumatiseerde jongen van zeven met een fotografisch geheugen werd Pol na de dood van zijn ouders door zijn oom en tante in huis genomen. Aan de hand van de letterkast en het verhaal van zijn oom over de drukpers groeide zijn liefde voor woorden, verhalen, taal en boeken.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

carrasco-de-grond-voeten

Aan het begin van de twintigste eeuw is Spanje ingelijfd bij het grootste imperium dat Europa ooit heeft gekend. Nadat de rust is hersteld, krijgen de militairen die het bevel voerden bij de bezetting een dorp in Extremadura toegewezen om zich te vestigen.

Eva Holman, de echtgenote van een van hen, leidt in die idyllische omgeving een teruggetrokken bestaan, totdat een zwijgzame man ongevraagd zijn intrede doet en geleidelijk steeds meer invloed op haar leven krijgt. Beiden delen een verlies groter dan ze kunnen dragen, bij elkaar vinden ze de kracht om op zoek te gaan naar de ware zin van het leven.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

spanje achter

Spanje heeft een eer hoog te houden als het aankomt op het levend houden van eeuwenoude, vaak uitputtende feestrituelen. En dat is opvallend voor een land dat de afgelopen vijfentwintig jaar een stormachtige ontwikkeling doormaakte. Spanje was een vastgeroeste dictatuur, maar stootte verbazingwekkend soepel door tot Europa’s voorhoede. En toch schuilt er achter de facade van het moderne Spanje een aanzienlijk weerbarstiger realiteit.

.
Spanje achter de schermen gaat in op de zo kenmerkende tweeslachtigheid. Aan de hand van een tiental feestrituelen, verspreid over verschillende regio’s in Spanje, beschrijft Steven Adolf de sociale, politieke en economische veranderingen van het democratische Spanje. Van eetgewoonten tot de chaos in het Madrileense verkeer. Van de seksuele moraal en politieke opvattingen tot de internationale economische expansie.

………………………………………………………………………………………………………………………………….