Palencia

Palencia is een stad die is bevolkt met ongeveer 80.000 inwoners. Daarom kunnen we spreken van een kleine stad, verzameld, schoon, met veel groen, met een geweldige gastronomie en een grote verscheidenheid aan monumentale gebieden. Het is een regio die het rijkst is aan romaanse monumenten in Europa.

Cervera de Pisuerga is één van de drie dichtst bevolkte stadjes in de regio Montaña Palentina. Desondanks heeft het stadje zijn landelijke charme behouden en dat is te danken aan de ambacht- en veehouderijtraditie. Dit is een van die vreedzame stadjes waar de tijd lijkt stil te staan. De vele bezoekers blijven hangen in Cervera de Pisuerga, want het biedt een ruim aanbod aan accommodaties en services, en het is ook het ideale startpunt om de weelderige natuur van de provincie Palencia te ontdekken.

Bekijk het grote aanbod aan goedkope reizen naar Cervera de Pisuerga en ga op pad om de majestueuze schoonheid van de eik van Estalaya te ontdekken, een bijna duizend jaar oude eik die plaatselijk “El abuelo” wordt genoemd. Op de weg die naar Vado leidt, waar de rivieren Pisuerga en Ribera samenkomen, vind je het kluizenaarsverblijf San Vicente, een belangrijke plek die een heiligdom en een necropolis omvat, met rotstombes die teruggaan tot de 8e en 9e eeuw.