Leon

León is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het noordwesten van Spanje en ligt op de meseta, de Spaanse hoogvlakte. De Camino de Santiago (de pelgrimsroute) voert langs de stad die dateert uit de Romeinse tijd en waar de kathedraal, een pareltje van Gotische bouwkunst, het hart van de stad siert.

Het oude stadshart ligt op linker rivieroever en wordt gedomineerd door één van Spanje’s grootste kathedralen. Het voormalige San Marcos klooster huisvest één van de mooiste Parador hotels van Spanje!  Een overnachting in dit Paradorhotel is pure luxe.  In Leon vindt je een rijk historisch erfgoed en authentieke buurten, zoals Barrio HúmedoRondom het met arcaden omgeven Plaza Mayor liggen de winkelstraten, gezellige tapasbars en restaurants. 

De Casa de Botines  van  Gaudi is een modernistische gotische bouwwerk met een middeleeuwse uitstraling dat lijkt op een kasteel en ontworpen door Gaudi en is één van de weinige gebouwen van hem buiten Catalonië. Het is gebouwd in opdracht van lakenhandelaren uit Léon die handelden in textiel in Catalonië. De lagere verdiepingen werden gebruikt voor de bedrijfsaktiviteiten, de andere als flats. Nu is er het hoofdkantoor van de bank Caja España gevestigd.