Sevilla

Sevilla

Posted on 

Sevilla is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Andalusië. Dit is de warmste regio van Spanje, waardoor het openbaar leven aangepast wordt aan de omstandigheden die er op dat moment zijn. In de warmste zomermaanden leeft men daarom vooral ’s avonds buiten op straat.

Overdag zoekt men zoveel mogelijk de verkoeling binnen op. In de avonduren kun je terecht op de vele terrassen die Sevilla kent. Straten waar overdag nog geen terrastafel te vinden is veranderen na zonsondergang tot levendige uitgaansstraten. Hiermee wordt direct een favoriete bezigheid van de Sevillanos aangesneden: feesten. Want als er iets is wat men graag doet in Sevilla dan is het wel feesten. Dat kan massaal zijn, bijvoorbeeld tijdens religieuze feesten, maar soms ook heel klein en spontaan. Dat zijn misschien wel de leukste feestjes die je in Sevilla ziet.

Sevilla is een stad waar je op de meeste plekken uitstekend kunt fietsen. Op veel plekken die je brede fietspaden, die meestal geasfalteerd zijn. In totaal telt Sevilla ruim 120 kilometer aan verharde fietspaden. Voor toeristen zijn er vier mogelijkheden om een fiets te gebruiken. Sommige accommodaties stellen gratis fietsen ter beschikking aan hun gasten.

SHARE THIS: