2021 en de hoop van Spanje

Het jaar 2021 startte met veel illusie dat in het nieuwe jaar alles anders zou zijn, dat we het nare coronajaar achter ons konden laten en dat het toerisme weer op gang zou komen. Helaas ging het allemaal nog niet zo vlot…

Motivatie en wil was er wel, ondanks de restricties en hoge besmettingsgraad. Dus er werd door instanties en bedrijven flink aan de weg getimmerd om duurzame bestemmingen te promoten. Webinars, workshops en online cursussen rezen als paddenstoelen uit de grond. Wilde ik op de hoogte blijven, dan moest ik wel meedoen.

Resintoniza Andalucia, Forum in Jaen

Zo was ik in april een van de deelnemers van het Forum Resintoniza in Jaen dat was georganiseerd door Turismo Andaluz. Het eerste Forum na lange tijd! Naast netwerkbijeenkomsten waren er sprekers die de reisagenten en andere bedrijven gerelateerd aan toerisme een hart onder de riem staken door positiviteit uit te stralen, en aan te moedigen om vooruit te kijken en niet stil te blijven zitten.

Famtrip Altiplano Granada

Aansluitend op het Forum was ik uitgenodigd voor een trip naar de Altiplano van Granada. Een indrukwekkend gebied ten noorden van de stad Granada, dat nieuw voor me was en vorig jaar is uitgeroepen tot Geopark. Men noemt het Het Cappadocië van Spanje. Je kunt er meer over lezen in mijn blog.

Ruta Via de la Plata

Ook werd ik gevraagd om mee te werken aan een Webinar voor de stichting Ruta Via de la Plata, ook bekend (overigens ten onrechte) als Zilverroute. Deze Webinar werd uitgezonden door het Spaans Verkeersbureau in Den Haag en is terug te zien op YouTube.

Vakantiebeurs Fitur 2021

Toen werd het mei en vond in Madrid voor het eerst sinds een jaar weer een internationale toeristenbeurs plaats waar je fysiek aanwezig kon zijn. Met een negatieve coronatest in mijn telefoon ontmoete ik na lange tijd weer collega’s, reisorganisaties, afvaardigingen van gemeentes en juntas uit heel Spanje.

Iedereen was het er over eens: Fitur 2021 was anders. Maar Fitur 2021 gaf ook energie. Juist omdat iedereen elkaar weer ontmoete. Er ontstonden nieuwe projecten, initiatieven en afspraken voor een boeiende samenwerking.

Nieuw magazine Bike Explorer

Een andere mooie uitdaging die op mijn pad kwam, was het contact met uitgever Virtu Media. Zij zochten voor hun nieuwe magazine Bike Explorer iemand die bijdragen kon leveren over Spaanse fietsroutes. Een schitterende mogelijkheid om mijn kennis over fietsen in Spanje én mijn passie voor schrijven te combineren. Mijn eerste artikel is inmiddels gepubliceerd en gaat over de Vias Verdes! Je kunt het artikel vanaf pagina 19 lezen via deze link.

Samenwerken met IM experience

Een van de positieve ontwikkelingen na het Forum in Jaen eerder in het jaar is de samenwerking met Trinidad Blanco van IM experience. We kenden elkaar al lang en besloten dit jaar om onze kennis en netwerken samen te voegen in ons aanbod van Experiences die op haar website in het engels en spaans worden aangeboden en op mijn pagina MaXperience Spain in het nederlands.

We werken hard aan nieuwe en boeiende en ervaringen die reizigers in Spanje via ons kunnen reserveren. We staan voor duurzaamheid en verantwoord toerisme. Omdat een reiziger niet hetzelfde is als een toerist.

Presstrip Chipiona

Als kers op de taart werd ik in mei ook nog benaderd door blog collega Teresa Lorenzo uit Chipiona (Cadiz) die samen met de afdeling toerisme van haar gemeente een vijf daagse persreis organiseerde. Samen met tien andere internationale bloggers en influencers fietsen we via de Via Verde Entre Rios naar de pijnboombossen van Chipiona, liepen we door de duinen naar de corrales om op traditionele wijze te lerén vissen, genoten we van een wijnproeverij, beklommen we de 200 treden van de hoogste vuurtoren van Spanje en aten we heerlijke verse vis en schelp- en schaaldieren in de innovatieve restaurants van Chipiona. Reis met me mee via mijn blog.

Promotie Pilaar van mijn leven

Tussen deze schitterende ervaringen door deed ik mee aan webinars en on-line meetings om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen en veranderingen voor het toerisme in Covid Safe Spanje. Het was dus vooral een voorjaar van lerén, ontdekken van nieuwe mogelijkheden, ervaringen en samenwerkingsverbanden uitwerken. En ook weer de mogelijkheid om mijn laatste roman Pilaar van mijn leven live met publiek onder de aandacht te kunnen brengen.

#Stayvacation 2021

Een prachtig moment om met al deze ontwikkelingen de zomer in te gaan. Om naast het werk te genieten van gezellige beachclubs aan zee, van het geweldige muziekaanbod in de omgeving en af en toe een luie siësta aan de rand van het zwembad.

Én natuurlijk tijd voor een break. Geinspireerd door de webinar waarbij ik mezelf moest filmen, en in het kader van #stayvacation, heb ik besloten om weer eens een roadtrip over de Ruta Via de la Plata te maken. Vanaf Sevilla, door Extremadura, Castilla y Leon naar het eindpunt in Asturias en plekjes en dorpjes te ontdekken die ik nog niet ken.

Dus na de zomer heb ik weer stof voldoende om over te schrijven en mijn ervaringen met je te delen. En laat dan snel de Nederlandse en Belgische reizigers maar weer naar Spanje komen om het allemaal mee te maken!

FELIZ VERANO!

Een gedachte over “2021 en de hoop van Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s