Slapen in een wijnvat in Malaga

De wijntempel van Malaga, La Antigua Casa de Guardia , die dit jaar 178 jaar bestaat, heeft het plan opgevat te innoveren. De bodega, gelegen in de Finca EL ROMERILLO, op de weg van Olías naar Comares, biedt binnenkort de mogelijkheid om te verblijven in grote wijnvaten. De bodega probeert op die manier een unieke ervaring aan te bieden.

bodega

Het initiatief maakt deel uit van een ambitieus project dat momenteel wordt verwerkt door de afdeling  stedenbouw van de hoofdstad. Er is een groot terrein​​ waar de hutten, in de vorm van een wijnvat, zijn geïnstalleerd. Voorlopig zijn er vier vaten gebouwd, ontworpen door de manager van Antigua Casa de Guardia; Cayetano Garijo. Ze zijn uitgerust met douche, toilet en wastafel en zijn geschikt voor vier personen. Een uniek pioniersproject. Er is geen enkele plek in Spanje waar je in een wijnvat kunt slapen.

Met de constructie van de hutten in de vorm van wijnvaten, richten ze zich niet uitsluitend op wijntoerisme, maar is het de bedoeling om het landelijk toerisme in de omgeving van Malaga verder te promoten.

bodega 2

De link tussen wijn en het toerisme is niet nieuw. Antigua Casa de Guardia heeft een bekende bar  in het centrum van de hoofdstad die een toeristische referentie is en elke dag wordt bezocht door honderden mensen.

Antigua Casa de Guardia is gespecialiseerd in traditionele wijnen uit Málaga. Het werd in 1840 opgericht door José de la Guardia  en is momenteel in handen van de familie Garijo.
De huidige directeur, Cayetano Garijo, is de zoon van een van de partners en vertegenwoordigt de vierde generatie aan het roer van dit eeuwenoude bedrijf, dat een nieuwe impuls geeft aan de wijnmakerij. Antigua Casa de Guardia bereidt 15 verschillende wijnen met druiven van de variëteiten Pedro Ximenez en Moscatel. Een van de bekendste is de Pajarate, een semidulce van Pedro Ximénez. Daarna volgt Pedrito, een zoete Pedro Ximénez. Ook heerlijk is de zelfgemaakte vermout.

bodega 3

De bouw van de wijnvat-accommodaties is bijna voltooid. Binnenkort volgt er meer informatie over prijzen en hoe te reserveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s