The trip to Spain

Een tijdje geleden kreeg een film opgestuurd met de vraag of ik aandacht aan de film, die momenteel in de Nederlandse bioscopen draait, zou willen besteden op mijn blog.

trip1

Na de tv serie The Trip (2010) en de film The Trip to Italy (2014)  is in 2017 The trip to Spain ontstaan. Als fictie-versies van zichzelf gaan de twee hoofdrolspelers in de film op een culinaire road trip, waarbij ze door Cantabrië, Baskenland, Aragón, Rioja, Castilië, La Mancha en Andalusië reizen. De een als culinair recensent, de ander als schrijver. Het is de reis die Steve maakte toen hij jong was. Geschiedenis, roem en vaderschap; het komt allemaal aan de orde in de conversaties van de twee mannen. Ze discussiëren over beroemdheden en maken gekscherende grappen, terwijl ze genieten van paella en gazpacho. Hun komische opmerkingen zijn daarbij net zo droog als de beste Spaanse wijn. De prachtige omgevingsbeelden van Spanje maken het geheel af.

Regisseur Michael Winterbottom maakte de tv-serie The Trip, alsmede The Trip to Italy. De chemie tussen Steve Coogan (Philomena, I’m Alan Partridge) en Rob Brydon (Marion & Geoff, A Cock and Bull Story) drukt zijn stempel op deze nieuwe film.

trip 4

In NRC wordt de film als ´bekend recept, smakelijke film´ bejubeld met vier sterren. Persoonlijk heb ik wat kanttekeningen. Als je door middel van deze film Spanje beter wilt leren kennen, dan ben je aan het verkeerde adres. Er wordt gelogeerd in dure Paradores en gegeten in luxe Michelinsterrenrestaurants waar de twee o.a kaviaar uit Iraan eten. Niet erg illustrerend voor de gemiddelde mens die naar of door Spanje trekt. Natuurlijk is Spanje meer dan paella en sangria, maar dat komt er juist in deze film ook niet echt uit. De lange dialogen over Shakespeare (waarom Shakespeare?) doen me gapen. Maar het kan heel goed zijn dat ik de droge Engelse humor niet begrijp.

trip 5

Ken je de acteurs en heb je zin om het vervolg op ´The trip to Italy´ te zien dan is de film een aanrader. Verwacht je een film over Spanje, dan zou dat wel eens tegen kunnen vallen. Spanje is ondergeschikt, terwijl de titel anders doet denken. Maar ben je een liefhebber van mooie landschappen, dan kom je wel weer aan je trekken, want die zijn zonder meer schitterend vastgelegd.

trip 2

WILLEMSSTRAAT 24B
1015 JD AMSTERDAM
WWW.SEPTEMBERFILM.NL

EEN PRODUCTIE VAN REVOLUTION FILM
IN SAMENWERKING MET BABY COW, SMALL MAN PRODUCTION FOR SKY
LAND VAN HERKOMST GROOT-BRITANNIE
TAAL ENGELS, SPAANS
LENGTE 110 MINUTEN
GENRE COMEDY
EEN FILM VAN MICHAEL WINTERBOTTOM
CAST STEVE COOGAN, ROB BRYDON
RELEASEDATUM 28 JUNI 2018

FESTIVALS & AWARDS :

TORONTO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL -OFFICIËLE SELECTIE
TRIBECA FILM FESTIVAL – OFFICIËLE SELECTIE
SAN SEBASTIAN FILM FESTIVAL – CLOSING NIGHT CULINARY ZINEMA

In dit overzicht vindt je waar de film draait

trip 3

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s