Andalusische paardrijkunst met een uitzonderlijke choreografie in Malaga

Anderhalf jaar geleden, ergens rond de kerstdagen, woonde ik een paardrijshow bij op een manege in mijn woonplaats Alhaurin de la Torre. De show heette Kalagazan. Diep onder de indruk van het verborgen familietalent begon ik de Artequus manege op social media te volgen en hoopte ik voor de volgende kerst begon op een nieuw spektakel. Maar helaas, er waren geen vooruitzichten op een nieuwe show. Totdat ik een paar weken geleden benaderd werd door Alejandro Barrionuevo, de gepasioneerde eigenaar en motor achter het Artequus theater…

artequus 1

Liefhebbers van de Andalusische paardrijkunst kunnen deze zomer opnieuw genieten van een sprookjesspektakel van ongekende schoonheid. Na het succes van de evenementen Essentia Hybris en Kalagazan komt Artequus deze zomer met een nieuw werk: Unalome.

Unalome is een uniek optreden dat wordt georganiseerd en uitgevoerd door Teatro Artequus in Alhaurin de la Torre. De productie is geïnspireerd op een oosters verhaal en bevat verschillende aspecten van de Japanse kunst.

artequus3

De choreografie, de poëtische bewegingen en ontzagwekkende discipline tijdens dit magische sprookje verweven de mens met zijn oudste en meest vertrouwde bondgenoot, het paard.

In Spanje is de paardrijkunst een artistiek genre dat traditioneel verbonden is met flamenco, de Andalusische cultuur en dressuur. Deze show gaat echter verder, doordat het de weelderige en verheven Japanse dans-, theater-, en muziek met Andalusische paardrij-disciplines vermengt.

artequus 2

Acht uitzonderlijk intelligente paarden zullen hun indrukwekkende dansvaardigheden demonstreren. De show richt zich op de harmonie tussen bewegende paarden en dansende geishameisjes. Door het boeddhistische symbool van unalome, dat het pad van het leven symboliseert, betreden we de kronkelige reis van bewustzijn en verlichting.

Het Artequus-theater is een paardrijbedrijf met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van van paardenshows. Unalome, dat al goed werd ontvangen in Frankrijk en Duitsland, wordt geregisseerd door Alejandro Barrionuevo.

artequus 4

Familiebedrijf

Alejandro richtte Artequus op, samen met zijn (inmiddels overleden) vader, en Miguel Barrionuevo, een gevierd persoon binnen de theatrale paardenwereld in Europa. De verbintenis tussen kunst en paarden is voor Alejandro vanzelfsprekend omdat de familie Barrionuevo sinds jaar en dag hun leven heeft gewijd aan deze artistieke discipline. Het bedrijf is nationaal en internationaal bekend op het gebied  van theatershows met paarden en produceerde verschillende spektakels die werden uitgevoerd op Europese festivals, zoals La Reole, in Frankrijk, in 2016.

Wat mij in het bijzonder treft bij de familie is de liefde en verbinding tussen mens en paard.

artequus 5

De magie van het oosten

Vanaf onze geboorte maken we allemaal een reis naar wijsheid en zelfkennis. Het Unalome-symbool vertegenwoordigt dat pad, soms kronkelig en soms gemakkelijk, dat ons leven geeft. Met deze show toont Artequus de weg in de verbinding tussen ruiters en paarden, op een gelijk niveau. Het zijn de paarden die met hun gevoeligheid de schoonheid van de reis overbrengen.

De Japanse sfeer, de kracht van de paarden die volledig los lopen, de geisha’s en de Oost-West fusionmuziek vullen de zomernacht en bieden het publiek een onvergetelijke ervaring.

Artequus Cabecera_Venta-de-entradas

Unalome wordt elke vrijdag- en zaterdagavond in juli en begin augustus in het Artequus-paardrijcentrum in Alhaurín de la Torre opgevoerd.. Het is een show van wereldklasse die aantrekkelijk is voor alle leeftijden en niet alleen voor paardenliefhebbers.

INFORMATIE

Wanneer: Iedere vrijdag en zaterdag avond van 6 juli tot en met 4 augustus. Shows starten om 22.00 uur.

Waar: Centro Ecuestre Artequus. Calle Ave Fría, Alhaurín de la Torre. (Weg tussen Alhaurin de la Torre en Cártama)

Wat: Andalusische Paardrijkunst met samensmelting van Andalusische en Japanse culturen.

Kaartjes:  www.artequusteatro.com 14.00 E

( Op deze pagina kun je de trailer bekijken)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s