Costa del Sol, Costa de la Musica

De Spaanse Costa del Sol heeft deze zomer een metamorfose ondergaan en heeft zich ontpopt als La Costa de la Musica.

Muziek doet wat met je en dat weten ze in Andalusie. Nog nooit zijn er zoveel concerten en muziekfestivals langs de kust van Malaga georganiseerd. Heb je zin om te swingen of hou je juist van rockmuziek? Komen er mooie herinneringen bij je op als je luistert naar Sting of Erros Rammazoti? Of ga je liever op de housetour? Hieronder staan de mogelijkheden op een rij.

Castillo Sohail in Fuengirola
Van 10 juni tot 29 juli vindt het Zomer festival plaats met diverse concerten in de open lucht. Vorige week gaf Sting een geweldig concert en op 25 augustus speelt zanger en jazzpianist Jamie Cullum.

music 1

Starlite Marbella
Dit is ´the place to be´ als het om concerten van grote sterren gaat. Niemand minder dan Elton John, Erros Ramazzotti, Anastacia, Art Garfunkel en Andrea Bocelli staan daar deze zomer op de buhne. Hou je van Spaanstalige zangers en groepen? Wat dacht je van Malu, Dani Martin, The Gypsy Kings of Carlos Vives.

music 2

Theatro Cervantes Malaga
Dirty Dancing swingt in Malaga. Van 12 juli t/m 6 augustus kun je ´The love of your life´ herbeleven in het centrum van Malaga. Leuke bijkomstigheid is dat de zangers overdag regelmatig in het centrum van Malaga en in Muelle Uno te vinden zijn, waar ze spontaan een deel van de show weggeven.

music 3

 

Feriaterrein Torre del Mar
Het Weekendbeachtfestival is net voorbij, maar je kunt aan de oostkust van Malaga nog wel genieten van de Spaanse klanken van David Bustamante of Pitingo tijdens de Feria in Torre del Mar die van 22 tot 26 juli plaatsvindt.

musica 4

Estepona

Zonder flamenco leer je Andalusië niet kennen. Iedere donderdag in het auditorium in Estepona om 21.00. Pure passie van authentieke Andalusische dans en zang.
Bovendien kun je van 27 tot 29 juli los tijdens het ESTEPONA SUMMER PARTY 2017 aan de Playa de la Escollera, vlakbij de vuurtoren. De 27e tijdens een Tribute aan Triana, de 28e tijdens de Noche de soul en swing en de 29e Noche de Reggae met o.a Magnet Man en Jens Mallins

7

Mijas 

Ook bluesliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Bluesnacht op 29 juli vanaf 21.30 met niemand minder dan de Vargas Blues Band, Rachard Ray Farrel en Lito´s Blues Band. En het leuke is dat de entree gratis is! Auditorio Municipal in Mijas Pueblo.
De bluessnacht is maar een voorbeeld want Mijas heeft in het auditorium een hele serie concerten op het programma staan tijdens het Festival of Legends, waaronder tribute to Bon Jovi en de Beegees experience.

musica 6

 

Frigiliana

In dit pittoreske witte dorpje boven Nerja kunnen we alweer voor het zevende jaar genieten van het Festival de las tres Culturas. Van 25 t/m 27 augustus waan je je in diverse werelden die verbonden zijn met Andalusië. Een zeer afwisselend programma met Estrella Morente in de hoofdrol, maar ook DJ Lord Sassafras vertoont zijn kunsten. Saxofonist Jorje Pardo bijt de 25e de spits af.

musica 7

El Porton in Alhaurin de la Torre
Het jaarlijkse jazzfestival in Alhaurin de La Torre dat in juli gehouden wordt biedt nog een laatste concert op vrijdag 29 juli als de jazzartiest Kenny Garret met zijn quintet het jazz/funky/hiphop repertoir ten gehore brengt. Tijdens een gezellige sfeer, in de prachtige tuin van Finca El Porton kun je de laatste van de vier zomerconcerten nog bijwonen.

musica 8.jpg

Feria de Malaga

musica 9
Degenen die dan nog niet moe zijn van het dansen, kunnen hun hart ophalen tijdens de Feria in Malaga. Van 12 t/m 19 augustus ligt het openbare leven in de stad Malaga volledig plat. Het beste wat je dan kunt doen is je onder het feestgedruis begeven. Zowel in de stad als op het Feriaterrein, naast het Palacio de Ferias, kun je dag en nacht genieten van flamenco in zijn puurste vorm.

Chambao neemt de prelude voor haar rekening met haar eigentijdse Flamenco Chill Flamenco. Tijdens de Feria dagen vinden er een kleine honderd concerten plaats, een eldorado dus voor de flamencoliefhebber.

musica 11

 

Wellicht dat ik een belangrijk evenement vergeten ben. Denk jij dat ik iets moet toevoegen? Laat het me weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s