Paspoort verlengen bij de Nederlandse Ambassade in Madrid

Onlangs moest ik mijn Nederlandse paspoort vernieuwen (de term verlengen is veranderd in vernieuwen). Omdat de procedure, sinds het sluiten van de Consulaten in Spanje,  veranderd is, deel ik graag mijn ervaring als leidraad en zet ik het huidige proces op dit blog.

ambassade-3

Van te voren:

Zorg dat je ruim een maand voor het verlopen van je paspoort een digitale afspraak maakt bij de Nederlandse Ambassade in Madrid en plan een gezellig uitje naar de hoofdstad. Hou er rekening mee dat er een wachtlijst van een maand kan zijn, dus plan bijtijds. Via de website van de Ambassade kun je je informeren over de werkwijze en de documenten die je mee moet nemen. Bovendien ontvang je via een mail duidelijke informatie van de Ambassade nadat je je afspraak bevestigd hebt.

ambassade-2

Op de dag van de afspraak:

Ga minimaal twee uur voor uw afspraak naar een van de door de Ambassade aangegeven fotozaken in Madrid om de speciale fotos ( matrix model 2007) voor het paspoort te laten maken. Ik heb gekozen voor Foto Express Calle de Serrano 219.

Vanaf de fotozaak naar de Ambassade is het 40 loopminuten of 12 taximinuten. Neem hier ook de tijd voor want de Ambassade is gehuisvest in een van de grote torens aan de Paseo de Castellano 259 waar je je eerst bij de receptie moet melden en vervolgens een pasje krijgt om via de beveiligde zones en lift naar de 36e verdieping te gaan.

Eenmaal binnen meld je je bij een van de loketten en vervolgens wacht je tot je naam wordt omgeroepen. De vriendelijke en efficiente consulaire medewerksters handelen samen met jou de formaliteiten af.

Het nieuwe paspoort heeft een geldigheid van 10 jaar en kost 128,40 euro per persoon. Je kunt er voor kiezen om opnieuw naar Madrid af te reizen om het paspoort na ongeveer een maand op te halen, maar voor rond de 10 euro wordt het thuis bezorgd. Het oude paspoort blijft op de Ambassade dus zorg dat je een kopie maakt voordat je het inlevert. De formaliteiten duren ongeveer 10 a 15 minuten.

ambassade-4

 Verdere Informatie:

Nederlandse Ambassade Madrid

Paseo de la Castellana 259 D

Torre Espacio Planta 36

28046 Madrid

Telefoon: 34 91 353 75 00

Onze huidige Ambassadeur in Madrid is de Heer Matthijs van Bonzel.

(Personen die niet mobiel zijn kunnen contact opnemen met de Ambassade. Er worden bij uitzondering bezoeken aan de diverse delen in Spanje gepland om deze personen van dienst te zijn)

(Geniet de rest van je verblijf van ´onze´ prachtige hoofdstad en mocht je inkopen willen doen bij de HEMA, dan kun je terecht bij maar liefst 4 zaken)

 

 

9 gedachten over “Paspoort verlengen bij de Nederlandse Ambassade in Madrid

  1. Wachtlijst van twee maanden.
    Wel moeilijk als je op Gran Canaria woont en je moet naar Madrid toe om een nieuw paspoort aan te vragen.

    • Inderdaad, een heel gedoe. Mijn vader woont op Tenerife en heeft hetzelfde probleem. Maar we hebben er een uitje van gemaakt met zijn tweeën. Madrid is een heerlijke stad.

  2. Ik heb vorig jaar €180,00 betaald hoe kan dat dan bij u maar €128,80 kosten vraag ik mij af is dat omdat in 77 jaar ben??

  3. Jammer dat een nieuw paspoort heel veel geld kost. Ik hoef eigenlijk helemaal niet naar Madrid, dus met reis en paspoort en foto’s en meer ben je zo 300.400 euro kwijt.

    • Ben het helemaal met u eens. `s Morgens voor dag en dauw vertrekken, om 7 uur, voor een afspraak om 12.45….de AVE, taxi’s enz., totaal tussen 300 en 400 Euros. Jammer geld, deed er liever iets anders mee en Madrid is ok, maar niet in de zomer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s