Drie bijzondere overnachtingsplekken in de omgeving Malaga

De provincie Malaga is groot. Zo groot dat je er gemakkelijk op verschillende adressen kunt logeren en tegelijk in een totaal verschillende omgeving kunt zijn. Lieflijk glooiend aan de westkant van Malaga, ruig en grillig aan de oostkant van Malaga. Ik raad drie bijzondere plekjes aan. Ieder uniek op zijn eigen manier en allemaal, op Posada la Plaza na, van Nederlandse beheerders of eigenaren. Overnachtingsadressjes waar de eigenaren er alles aan doen om je je thuis te laten voelen.

LA GRANJA DE ANTONIO IN ALHAURIN EL GRANDE

Piscina 1          unnamed (18)           unnamed (22)

La Granja de Antonio heeft de opzet van een karakteristieke Zuid Spaanse ranch door de typerende bouwstijl en witgepleisterde muren. Hier heers rust, het Andalusische landleven is ongerept. Zonovergoten dagen, heldere nachten en schitterende landelijke vergezichten. Een paradijs op slechts 30 minuten vanaf Malaga.

De sfeer is rustig en gemoedelijk mede omdat La Granja de Antonio een kleinschalig complex is met slechts tien vakantiewoningen. Een groot verwarmd zwembad met ligweide biedt de gasten van Granja de Antonio alle ruimte. Het concept is zeer geschikt voor gasten met kinderen. Er zijn diverse kindvriendelijke voorzieningen. Op La Granja is ook een restaurant. Tim en Marlynne zwaaien daar met de scepter. Dus je huurt je privévilla en kunt maar hoeft niet zelf te koken. Gezellig is ook de flamencoavond met uiteraard paella van de patroon.

http://www.lacasita.com

 

FINCA EL MORALEJO IN ALOZAINA

facilities_2          unnamed (14)          unnamed (2)

Finca El Moralejo is het beste medicijn tegen stress.  Het wordt ook wel ´El Arte de vivir´ genoemd, de Kunst van het Leven. Hier heerst de rust van het oude Spanje. De drukte van de overbevolkte Costa del Sol lijkt ver verwijderd, terwijl je met de auto toch in een uur op het strand van Marbella of Malaga bent. De herbouwde burcht van Moralejo ligt aan de rand van het door Unesco beschermde natuurgebied Sierra de las Nieves, temidden van uitgestrekte heuvels met olijf en fruitbomen. Het totale terrein van Finca Moralejo omvat maar liefs 22 ha grond en kijkt uit over de ongerepte natuur van het Spanje van weleer. Het is dat Don Quichote in La Mancha leefde anders had hij hier zo voor de poort kunnen staan.

De Nederlandse eigenaren Peter en Nice houden van persoonlijk contact met hun gasten. De ontvangst is warm en hartelijk en aan alles merk je dat zij het hun gasten graag naar de zin maken. Zowel Peter als Nice zijn uitstekende koks. Je kunt uiteraard zelf koken in je woning, maar als je liever voor je laat zorgen en ook een lekker Spaans ontbijt wilt proberen hoef je dat maar aan te geven en Peter en Nice staan voor je klaar. Op het terrein is een zwembad en wordt je omringd door meer dan tachtig palmsoorten.

http://www.lacasita.com

 

POSADA LA PLAZA IN CANILLAS DE ALBAIDA

 dormazul          IMG_2241          entrada

Het landelijk gelegen huis Villa la Posada en het hotel La Posada zijn een ideale plek voor natuurliefhebbers. Beiden liggen in het dorp Canillas de Albaida. Het vakantiehuis biedt 7 kamers en het kleinschalige familiehotel telt 9 kamers. Dankzij de geweldige ligging in de natuur kunnen de bezoekers van La Posada genieten van rust en uitstekend wandelen, fietsen, paardrijden, fotograferen en de vele vogels observeren. Een ideale plek voor een verblijf met familie of vrienden.

De toppen van het natuurpark Sierra de Tejeda y Almijara, waaraan het dorp grenst, vormen de natuurlijke grens tussen de provincies Malaga en Granada. De hoogte top is de Maroma met 2.065 meter.De omgeving is gevormd door diepe dalen en ruige bergen in prachtige kleuren. Men treft veel dennenbos aan en in de hoger gelegen gebieden eikenbomen. De flora profiteert van het vocht uit de nevel die tegen de hoge bergtoppen blijft hangen en zorgt voor een heel eigen ecosysteem.

Eigenaar Gustavo is een druk baasje, altijd bezig rondom zijn hotel, in zijn restaurant, op zijn finca of met het organiseren van wandelingen of fietstochten in de ruige omgeving.

http://www.posada-laplaza.com

 

Mijn tip: Als je een vakantie boekt naar Andalusië, reserveer dan b.v bij twee van deze accomodaties een aantal dagen en je hebt een uitstekende uitvalsbasis om de koningssteden te bezoeken, wandelingen te maken, van de cultuur te genieten , heerlijk te eten en te genieten van wat iedere eigenaar  te bieden heeft bij zijn eigen bijzondere logeeradres.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s