De Smaak van Malaga

Een jaar geleden werd ik gevraagd om als enige buitenlandstalige blogger deel te nemen aan het blogteam van Sabor a Malaga. Ik vond het een hele eer.

Het blog Kus uit Spanje, met Nederlandstalige blogs over de cultuur, gebruiken, routes en gastronomie in Andalusië, werd opgenomen tussen tientallen Spaanse Gastronomieblogs.

sabor a malaga

Sabor a Malaga is een initiatief van Diputacion de Malaga. Het is een promotienaam, geen merknaam. Het team doet er alles aan om de producten uit Malaga, die deze naam mogen voeren, zoveel mogelijk te promoten. De achterliggende gedachte is om de plaatselijke ondernemers te stimuleren hun producten zo goed mogelijk op de markt te brengen.

Sabor a Malaga is dan ook geen instituut dat kwaliteit controleert, want de kwaliteit van al deze producten is al duidelijk genoeg. Proef maar eens een zongerijpte tomaat of avocado uit Malaga. Of doop een stukje stokbrood in de goudgele olijfolie van onze provincie en je wilt nooit meer olie uit de supermarkt.

De provincie Malaga is rijk in heel veel opzichten. Behalve toerisme biedt de provincie een ruim scala aan verse producten en een groot aanbod aan olijfoliefabrieken, kaasfabrieken, landbouwproducten en vele bodegas.

sabor a malaga 3

Sabor a Malaga heeft de provincie in negen gebieden verdeeld. Iedere regio heeft zijn eigen product afhankelijk van de soort grond, de hoogte en de temperatuur van het gebied.

  • Guadalteba
  • Antequera
  • Nororma
  • Axarquia
  • Malaga
  • Guadalhorce
  • Sierra de las Nieves
  • Serrania de Ronda
  • Costa del Sol Occidental

Ons blogteam wordt vaak uitgenodigd bij een presentatie van een product. Zo kregen we laatst een uitgebreide wijnproeverij in het centrum van Malaga en afgelopen week een bijzondere tomatenproeverij. In Coin werden de Tomates Huevo de Toro gepresenteerd. En inderdaad de tomaten zijn zo groot als de naam doet denken, letterlijk vertaald betekent dit namelijk; tomaten zo groot als stierenballen… En lekker dat ze smaken!

sabor a malaga4

De leukste uitjes zijn de proeverijen van producten als wijn, aguardiente, kaas, honing, olijfolie, mango en avocado’s en andere subtropische vruchten, amandelen en andere zuidvruchten, hammen en chorizo´s en zelfs ambachtelijk gemaakt ijs.

Maar er wordt niet alleen gesnoept en geproefd door ons blogteam. Er wordt voornamelijk geblogd. Ook over authentieke dorpsfeesten die we bezoeken. Via de Social Media verspreiden we informatie over typische gebruiken en tradities.

Onze illusie is om Malaga de bekendheid te geven die het verdiend. Behalve de prachtige cultuur en boeiende historie heeft Malaga zijn eigen smaakpapillenstrelende gastronomie.  Mijn taak is om dit bekend te maken bij Nederlands en Belgisch publiek. Dat is al met al helemaal  geen onaangename  bezigheid.

Kijk eens op de Website en proef de smaak van Malaga!

Web Spaanstalig

Web Engelstalig

Web Duitstalig

Sabor a Malaga2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s