Game of Thrones, zeven plekken in Andalusië gecast voor de volgende serie

George R.R Martin had duidelijk het zuiden van Spanje in gedachten toen hij het land Dorne creëerde.

Helemaal ten zuiden van de zeven koninkrijken van Game of Thrones bevindt zich een fascinerend gebied waar het vaak erg heet is: het land Dorne. Het is bekend dat de schrijver zich heeft laten inspireren door de verhalen en de omgeving van het oude Al-Andalus. De opnamen voor het volgende deel gaan dan ook plaats vinden op fascinerende locaties in diverse provincies van Andalusië. Afgelopen voorjaar is het opnameteam komen kijken en zijn de onderhandelingen begonnen over waar en wanneer de opnamen van start kunnen gaan. Reis mee door Andalusië langs de zeven magische locaties die het decor kunnen vormen van de fantasiewereld van ´Juego de Tronos´ (Game of Thrones).

De zeven opties op een rij

Het Alhambra en Generalife in Granada

Alhambra

In werkelijkheid…

Gesticht in de negende eeuw en beetje bij beetje uitgebreid was het paleis met zijn prachtige tuinen het domein van de Nazarie Dynastie. Momenteel is het beschermd bij Unesco als erfgoed van de mensheid en geniet het Internationale bekendheid. De naam Alhambra betekent bovendien´Rood Fort´. Het is duidelijk dat de plek is weggelegd om een van de hoofdrollen te spelen.

In de serie…

George R.R had het Alhambra en Generalife in gedachten toen hij de ´Watergardens´ verzon, een plek waar de prinsen en kinderen van het koninkrijk Dorne spelen. In deze tuinen kunnen alle kinderen elkaar ontmoeten, zonder onderscheid van sociale klasse.

 

Desierto de Tabernas  in Almeria

desierto

In werkelijkheid…

Deze zone is het meest dorre gebied van Zuid Europa. Het is een natuurpark dat al vaker gebruikt is voor woestijnfilms. Clint Eastwood, Sergio Leonne en Sancho Gracia hebben hier vele opnamen gemaakt. Er zijn ontelbaar veel western films opgenomen. Een ideaal gebied dus voor rauwe gevechten en vloeiend bloed.

In de serie…

Hoewel de bewoners van Dorne zich prettiger voelen op groen en vruchtbaar land, is het grootste deel van het land dor en droog. Het natuurpark is een ideale plek voor de scènes in Dornes zand en rotsgebied in de Rode Bergen.

 

Albaicin in Granada

albaizin

In werkelijkheid…

Smalle straatjes met witgekalkte muren, patio´s, fonteintjes, Moorse invloeden waar je ook kijkt. Deze historische wijk in Granada staat ook op de erflijst van wereldgoederen en verdient zonder meer een bezoek als je in Granada bent.

In de serie…

Hoewel R.R.Martin de hoofdstad van Dorne ´Sunspear´ heeft beschreven als stad met terracotta kleuren, gaan de opnames hoogstwaarschijnlijk  plaatsvinden in deze wijk met lemen huizen. Een beetje water bij de wijn moet er soms worden gedaan, geen terracotta, maar wel prachtige witte labyrint straten, met hier een daar een mysterieuze Noord- Afrikaanse kashba.

 

Sierra de Cazorla in Jaen

cazorla

In werkelijkheid…

Weer een beschermd gebied? Ja, en wel het grootste van Spanje en twee na grootste van Europa. La Sierra de Cazorla is een enorm uitgestrekt natuurpark met enorme bossen, ruige bergketens, een wilde natuur en niet te vergeten de Vallei Guadalquivir met zijn stroomversnellingen in de rivier. Een ideale filmlocatie.

In de serie…

Ondanks dat Dorne bekend staat als droog land is het tevens een land met grote contrasten. In het zuiden van Dorne bevindt zich het vruchtbare rivierengebied ´Greenblood River´, waar nomaden in hun kano´s rondreizen.

 

Reales Alcazares in Sevilla

reales alcazares

In werkelijkheid…

Het Alcazar Paleis is absoluut het meest indrukwekkende monument van Sevilla. Je mag het niet missen als je de stad bezoekt!

Dit enorme vestingpaleis is gebouwd in 913 n.Chr. Om haar schoonheid is het Alcazar in de eeuwen daarna verkozen als residentie van vele koninklijkheden. Ook nu is het de residentie van Zijne Majesteit wanneer hij in Sevilla op bezoek is.

 

In de serie…

Dat is duidelijk. Als je in de Reales Alcazares rondloopt zie je vanzelf de scènes voor je die zich afspelen in de ´The House Martell´. De architectuur  zou een perfecte locatie zijn voor het Oude Paleis in ´Sunspear´ .

 

Plaza de España in Sevilla

plaza españa

In werkelijkheid…

Eerlijk gezegd is deze Plaza gebouwd in 1929, dus kunnen we niet spreken van middeleeuwse architectuur. Maar de kleuren en Neomudejar stijl zorgen wel voor een fantastische entourage. Het is gelegen in het weelderige Maria Luisa Park. In ditzelfde park zijn nog andere interessante gebouwen te vinden, die allemaal zijn overgebleven van de ´Latino Americano´ expositie in 1929. Hier zijn ook ooit opnames gemaakt voor Star Wars.

In de serie…

´The House Martell´  is een luxueus en weelderig paleis. Een decor vol buitensporigheid, baldadigheid en losbandigheid.

 

Gabo de Gata in Almeria

cabo de gata

In werkelijkheid…

Deze magische plek aan de kust van Almeria heeft al eerder dienst gedaan als filmlocatie voor o.a. Indiana Jones en Exodus. De bijzondere kuststreek zou een prima scenario zijn voor de opnamen van de stranden van het Koninkrijk Dorne.

In de serie…

Op Dorne bevinden zich enorm veel strandjes en baaien. Per slot van rekening is dit koninkrijk een schiereiland. Als je Gabo de Gata kent dan waan je je vanzelf al in de ´White Harbor´, de belangrijkste haven van de regio, een uitgangspunt voor diverse belangrijke zeereizen.

 

Begin juli zijn de definitieve locaties bekend gemaakt. Ondanks dat het Alhambra absoluut een van de uniekste plekken is is de keus daar niet op gevallen. Een van de redenen zou kunnen zijn dat het Alhambra beschermd is door Unesco en dus valt onder erfgoed van de mensheid.

Er is gekozen voor de hoofdstad  Sevilla. De opnames in het Alcazar en op de Plaza de España zullen in oktober van start gaan en de uitzendingen worden in 2015 uitgezonden. Ook gaat er gefilmd worden in de plaats Osuna in de provincie Sevilla. Toen bekend werd dat  er ingeschreven kon worden op de casting ontstond er een ware stormloop van mails. De organisatie moest na één uur het mailadres al sluiten in verband met overbelasting van de mailbox.

Voor Spanje is het feit dat de opnames van HBO in Andalusië  plaatsvinden geweldig nieuws. Juist in Andalusië is de werkeloosheid erg hoog. De werkgelegenheid voor 4000 personen die het project met zich meebrengt komt precies op het goede moment.

Dorne

 

 

 

 

3 gedachten over “Game of Thrones, zeven plekken in Andalusië gecast voor de volgende serie

  1. Pingback: Nominatie Proef Spanje 2014 | Kus uit Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s