PRIJZEN PROEF SPANJE 2013 UITGEREIKT

Proef Spanje

 Op donderdagavond 28 november zijn in het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag voor de vierde keer de persprijs en de blogprijs PROEF SPANJE uitgereikt. Veel van de genomineerden journalisten en bloggers waren aanwezig met partner en ook diverse hoofdredacteuren gaven acte de présence.

Dorpen en steden in Spanje was het thema voor de PROEF SPANJE 2013, zowel voor de persprijs als voor de blogprijs. Om mee te dingen naar de PROEF SPANJE 2013 prijs moest het artikel of de blog gepubliceerd zijn tussen 1 september 2012 en 31 augustus 2013. Alle toeristische journalisten en alle bloggers waren vrij om hun artikel of blog in te zenden voor deelname aan de prijs.

Het jurylid Isabel Ferrer sprak de gasten kort toe en vertelde hoe de jury te werk is gegaan. Daarna werd een film vertoond waarin alle genomineerden en hun artikelen en blogs de revue passeerden. Vervolgens werden de prijzen uitgereikt door de Ambassadeur van Spanje, de heer Javier Vallaure de Acha. De winnaars ontvingen een award en een fantastische reis gesponsord door de regio La Rioja, land van wijn en cultuur.

Winnaar van de Persprijs PROEF SPANJE 2013 is de journaliste Anne Wesseling voor haar artikel “Andalusië achter de kust” gepubliceerd het tijdschrift Reizen Magazine. Journalist Mark Gielen eindigde als tweede met het artikel “Castilla in de overtreffende trap” gepubliceerd in Grande Magazine. En op de derde plaats “Barcelona in 8 metrostops” geschreven door Nicolline van der Spek en gepubliceerd in Reizen Magazine.

De Blogprijs PROEF SPANJE 2013 ging naar Anneke de Bundel voor haar blog “Perrito”. Al eerder (in 2011) won zij de eerste prijs en vorig jaar zat zij zelfs in de jury van de Blogprijs. “Authentiek” van Lies Wajer eindigde als tweede en de derde plaats was weggelegd voor “Lanjarón, Heilzaam water” geschreven door Marion Hoogwegt

 

Den Haag, 29 november 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s